Meergranenstokbrood met hummus en krokante wortels
Een smakelijk voor- of lunchgerechtje, ideaal voor personen met diabetes, hart- en vaatlijden, een hoge bloeddruk of obesitas.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Schil de wortelen en snij ze in dunne reepjes. Kruid met peper, kurkuma en citroensap. Voeg enkele druppels olijfolie toe en meng het geheel. Leg de wortels op een bakplaat en bak ze 20 min. krokant in de oven.
-
3
Snij ondertussen het stokbrood overlangs in twee.
-
4
Doe de (uitgelekte) kikkererwten met de sesampasta, de look, de koriander en het water in een blender en mix met korte pulsen tot een grove pasta. Voeg het water niet in één keer toe, zodat je kan zien dat het mengsel niet te lopend wordt. Breng op smaak met peper.
-
5
Haal de wortelen uit de oven en plaats de stokbroodhelften enkele minuten onder de grill.
-
6
Besmeer het brood met een flinke laag humus, schep de wortels er bovenop en werk af met koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 1,40g
waarvan suiker: 8,90g
Afgeleid recept uit de recepten van Nice-info (www.nice-info.be/recepten)