Foto kalfsballetjes Foto kalfsballetjes

Kalfsballetjes met appel

1 augustus 2022
24 november 2023

Deze zoutarme balletjes zijn mager en heerlijk zacht.

Ingredienten voor 4 personen

2 uien
3 appelen
1 eetlepel olie
600 g kalfsgehakt of varkens-kalfsgehakt, zoutloos
2 eetlepels verse tijmblaadjes
2 eieren
5 eetlepels paneermeel
Peper
Nootmuskaat

Bereiding

  1. 1

    Schil de appelen en snij in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de uien.

  2. 2

    Stoof de appels en de uien aan in een beetje olie en laat dit even afkoelen.

  3. 3

    Meng alle ingrediënten onder het gehakt en maak balletjes.

  4. 4

    Vet een ovenschaal in met de resterende olie en leg hierin de balletjes.

  5. 5

    Zet in een voorverwarmde oven gedurende 35 minuten op 200°C.

Voedingswaarden

Energie: 1302 kJ / 311 kcal
Eiwitten: 32,80g
Vetten: 10,10g
waarvan verzadigd: 3,34g
Koolhydraten: 21.00g
waarvan suiker: 11,90g
Vezels: 3,40g
Natrium: 0,15g
Bronnen

“Verzamelde recepten - Horizon” - Fenier-Fabir, Federatie van Belgische Verenigingen voor Nierinsufficiënten 

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.