Kalfsballetjes met appel
Deze zoutarme balletjes zijn mager en heerlijk zacht.
Ingrediënten voor 4 personen
2 uien
3 appelen
1 eetlepel olie
600 g kalfsgehakt of varkens-kalfsgehakt, zoutloos
2 eetlepels verse tijmblaadjes
2 eieren
5 eetlepels paneermeel
Peper
Nootmuskaat
Bereiding
-
1
Schil de appelen en snij in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de uien.
-
2
Stoof de appels en de uien aan in een beetje olie en laat dit even afkoelen.
-
3
Meng alle ingrediënten onder het gehakt en maak balletjes.
-
4
Vet een ovenschaal in met de resterende olie en leg hierin de balletjes.
-
5
Zet in een voorverwarmde oven gedurende 35 minuten op 200°C.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1302 kJ
/
311 kcal
Eiwitten:
32,80g
Vetten:
10,10g
waarvan verzadigd: 3,34g
waarvan verzadigd: 3,34g
Koolhydraten:
21.00g
waarvan suiker: 11,90g
waarvan suiker: 11,90g
Vezels:
3,40g
Natrium:
0,15g
Bronnen
“Verzamelde recepten - Horizon” - Fenier-Fabir, Federatie van Belgische Verenigingen voor Nierinsufficiënten