Vlaams stoofvlees
Een lekker, kruidig, maar zoutarm recept voor Vlaams stoofvlees.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Kruid het vlees met een zelfgemaakte mengeling.
-
2
Bak het stoofvlees aan in een kookpot.
-
3
Doe het stoofvlees uit de pot en bewaar het even op een bord.
-
4
Bak de fijn versnipperde ajuin in het bakvet van het stoofvlees. Indien er te weinig vetstof in zit kan er nog een klein klontje bij gedaan worden. Braad het goed aan.
-
5
Voeg het gebakken stoofvlees terug toe aan de gebakken ui.
-
6
Voeg er water aan toe tot het geheel onder water staat.
-
7
Voeg vervolgens de confituur, het kruidentuiltje, de azijn en het brood met mosterd toe.
-
8
Laat het geheel op een zacht vuurtje 1 tot 1u30 sudderen tot het vlees goed mals is. Roer tijdens het koken regelmatig voorzichtig even door het geheel.
-
9
Serveer met aardappelpuree en groenten naar keuze.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 1,76g
waarvan suiker: 3,20g
“Horizon Maart 2020” - Fenier-Fabir, Federatie van Belgische Verenigingen voor Nierinsufficiënten