Lasagne met zalm en spinazie
Op zoek naar een lekkere én zoutarme lasagne? Probeer dan onderstaand recept voor de lasagne met zalm eens!
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Leg tijm en laurier in een kookpan gevuld met water.
-
2
Dompel de zalmmoten erin. Breng het water gedurende 2 minuten aan de kook waarna je de pan van het vuur haalt en zo’n 10 minuten laat rusten.
-
3
Haal de vis uit het water.
-
4
Blancheer de voorgewassen spinazie in ongezouten water gedurende 20 minuten.
-
5
Laat uitlekken en meng met de room, peper en nootmuskaat.
-
6
Maak de witte saus klaar met de vetstof, bloem en melk: laat de vetstof smelten in een pan. Vervolgens de bloem al mengend toevoegen. De melk, beetje bij beetje, al roerend toevoegen.
-
7
Snij de zalm in stukjes en voeg deze toe aan de witte saus.
-
8
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
9
In een ovenschotel breng je eerst een laag spinazie aan, vervolgens een laag deegplakjes, een laag spinazie,...
-
10
Eindig met een laag witte zalmsaus.
-
11
Strooi de geraspte kaas er bovenop. Plaats de schotel in de oven gedurende 40 minuten op 200°C.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 10,80g
waarvan suiker: 11g
“Verzamelde recepten - Horizon” - Fenier-Fabir, Federatie van Belgische Verenigingen voor Nierinsufficiënten