Koude pastasalade met tonijn
Een gezonde pastasalade, ideaal als lunch. Tip: Maak van deze pasta 2 porties en bereid deze al voor op zondag, zodat je op maandag en dinsdag niet meer aan je lunch hoeft te denken. Gebruik de overgebleven groenten/ingrediënten bij je gezonde sandwich of wrap, later op de week.
Ingrediënten voor 2 personen
160 g volkoren spirelli (ongekookt)
1 blikje tonijn (eigen nat)
1/2 komkommer
12 kerstomaatjes
1 blikje maïs (+/- 150 g)
2 eetlepels light mayonaise/dressing
1 gekookt ei
Bereiding
-
1
Kook de pasta gaar.
-
2
Kook het ei hard.
-
3
Snijd de komkommer in stukjes en halveer de kerstomaatjes.
-
4
Laat de pasta afkoelen en spoel door met koud water.
-
5
Snijd het hardgekookte ei in kleine stukjes.
-
6
Doe alle ingrediënten samen, ook de dressing/light mayonaise, en meng goed door elkaar.
-
7
Verdeel in 2 porties.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2428 kJ
/
580 kcal
Eiwitten:
43,60g
Vetten:
13,60g
waarvan verzadigd: 2,10g
waarvan verzadigd: 2,10g
Koolhydraten:
64.50g
waarvan suiker: 13,10g
waarvan suiker: 13,10g
Vezels:
11,80g
Natrium:
0,72g