Regenboogboterham met broccolispread
Een lekker en gezond broodje, ideaal voor de lunch 's middags.
Ingrediënten voor 4 personen
Halve rode kool
4 wortels
2 knolrapen
8 blaadjes sla
Preischeuten
400 g broccoliroosjes
1 teentje knoflook
25 g walnoten
1,5 el citroensap
Halve biologische citroen (zeste van de schil)
1,5 el olijfolie
Halve groene chilipeper (optioneel)
Peper
Zout (optioneel)
8 dikke sneden volkorenbrood
Bereiding
-
1
Maak eerst de spread. Kook de broccoli en de look +/- 4 minuten in (gezouten) water.
-
2
Giet af en spoel met koud water. Pel de look.
-
3
Mix broccoli, look, walnoten, olijfolie, citroenrasp en -sap en eventueel gehakte chilipeper tot een gladde spread. Kruid bij met peper.
-
4
Bereid nu de groenten voor: schil en was de wortel(s) en de knolraap en was de rode kool. Snijd de rode kool in dunne reepjes, rasp de wortel grof en snijd de knolraap in plakken.
-
5
Besmeer de helft van de sneden volkoren brood royaal met broccolispread.
-
6
Beleg met rode kool, wortel en raap.
-
7
Schik er de blaadjes sla en preischeuten op. Leg er de tweede boterham op.
-
8
Serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1881 kJ
/
447 kcal
Eiwitten:
16g
Vetten:
9,60g
waarvan verzadigd: 1,33g
waarvan verzadigd: 1,33g
Koolhydraten:
61.50g
waarvan suiker: 17,40g
waarvan suiker: 17,40g
Vezels:
20,20g
Natrium:
1,41g
Bronnen