Rijstpap
Een lekker tussendoortje om je gewicht op peil te houden. Tip: indien nodig, kan je de rijstpap calorierijker maken door suiker te gebruiken in plaats van zoetstof en de halfvolle melk te vervangen door volle melk.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Maak een vanillepapje van 1 eetlepel vanillepuddingpoeder en 3 eetlepels melk.
-
2
Breng de melk, rijst, saffraan en kaneelstokje al roerend aan de kook.
-
3
Zet het vuur zachter wanneer de melk kookt (let op dat de melk niet overkookt!) en laat ongeveer 15 minuten verder pruttelen. Roer regelmatig om aanbranden te vermijden.
-
4
Zet van het vuur. Roer er het vanillepapje door.
-
5
Zet de rijstpap terug op het vuur en laat onder voortdurend roeren nog 5 minuten verder pruttelen.
-
6
Roer er tenslotte de zoetstof of suiker door (naar smaak: 3-4 stickjes of 4 eetlepels).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 2,92g
waarvan suiker: 12,50g