Tomatenstoofpot met kikkererwten
Probeer deze vezelrijke maaltijd!
Ingrediënten voor 4 personen
250 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
400 gram kikkererwten
250 gram champignons
200 gram wortelen
400 gram tomaten
½ rode peper
Zwarte peper
Italiaanse kruiden
1 eetlepel olie
Bereiding
-
1
Zet een kookpot met een ruime hoeveelheid water op het vuur. Breng het water aan de kook en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Spoel de kikkererwten goed af onder stromend water.
-
3
Snijd de champignons in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Snijd de peper in kleine stukjes.
-
4
Verwarm de aangegeven hoeveelheid bereidingsvet in een pan en bak de groenten gaar. Begin met de wortelen, voeg na enkele minuten de champignons toe. De peper, kikkererwten en tomaten voeg je op het einde toe.
-
5
Kruid naar smaak en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1656 kJ
/
393 kcal
Eiwitten:
15,10g
Vetten:
5,80g
waarvan verzadigd: 0,90g
waarvan verzadigd: 0,90g
Koolhydraten:
63.70g
waarvan suiker: 6,30g
waarvan suiker: 6,30g
Vezels:
12,80g
Natrium:
0,41g
Bronnen