Wortelsoep

23 januari 2019
4 december 2023

Dit licht verteerbaar soepje helpt bij misselijkheid of maaglast. 

Ingredienten voor 4 personen

2 eetlepels olijfolie
1 ui
1 grote courgette
1 kg wortelen
2 blokjes vetarme kippenbouillon
2 liter water
Peper (en eventueel zout)

Bereiding

  1. 1

    Versnipper de ui fijn.

  2. 2

    Snij de courgette in blokjes en de wortels in schijfjes.

  3. 3

    Stoof de ui, de courgette en de wortelen 2 à 3 minuten aan in olijfolie.

  4. 4

    Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel zachtjes aan de kook gedurende 20 à 25 minuten.

  5. 5

    Mix de soep tot een glad geheel en breng op smaak met peper (en zout).

Voedingswaarden

Energie: 670 kJ / 160 kcal
Eiwitten: 3,40g
Vetten: 5,10g
waarvan verzadigd: 0,93g
Koolhydraten: 20.50g
waarvan suiker: 19g
Vezels: 10,30g
Natrium: 1,38g
Bronnen

Kok op kot

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.