Wortelsoep
Dit licht verteerbaar soepje helpt bij misselijkheid of maaglast.
Ingrediënten voor 4 personen
2 eetlepels olijfolie
1 ui
1 grote courgette
1 kg wortelen
2 blokjes vetarme kippenbouillon
2 liter water
Peper (en eventueel zout)
Bereiding
-
1
Versnipper de ui fijn.
-
2
Snij de courgette in blokjes en de wortels in schijfjes.
-
3
Stoof de ui, de courgette en de wortelen 2 à 3 minuten aan in olijfolie.
-
4
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel zachtjes aan de kook gedurende 20 à 25 minuten.
-
5
Mix de soep tot een glad geheel en breng op smaak met peper (en zout).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
670 kJ
/
160 kcal
Eiwitten:
3,40g
Vetten:
5,10g
waarvan verzadigd: 0,93g
waarvan verzadigd: 0,93g
Koolhydraten:
20.50g
waarvan suiker: 19g
waarvan suiker: 19g
Vezels:
10,30g
Natrium:
1,38g
Bronnen
Kok op kot