Soep van pastinaak en knolselder met pastinaakchips
Op zoek naar een lactosevrij gerecht? Probeer deze soep van wintergroenten en knapperige chips.
Ingrediënten voor 4 personen
200 g knolselder
300 g pastinaak
1 extra pastinaak voor de chips
1 zoete ui
1 teentje knoflook
1 l vetarme groentebouillon (lees het etiket!)
Peper
1 eetlepel olijfolie
Bereiding
-
1
Schil de pastinaak en de knolselder en snijd in blokjes.
-
2
Snipper de ui en de knoflook.
-
3
Breng de bouillon aan de kook en voeg de groenten toe.
-
4
Laat gaarkoken.
-
5
Mix tot een gladde soep. Kruid met peper en eventueel nog wat groentebouillon.
-
6
Was de overgebleven pastinaakwortel en snijd in flinterdunne schijfjes. Bak deze tot chips in de olijfolie en serveer deze in de soep.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
547 kJ
/
132 kcal
Eiwitten:
3,50g
Vetten:
3,70g
waarvan verzadigd: 0,76g
waarvan verzadigd: 0,76g
Koolhydraten:
17.10g
waarvan suiker: 6,70g
waarvan suiker: 6,70g
Vezels:
7,70g
Natrium:
0,57g
Bronnen