Zoete aardappelkoekjes met paddenstoelen
Een lekker lactosevrij voorgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Warm de oven voor op 180° C.
-
2
Snijd de sjalot heel fijn.
-
3
Was, schil de aardappel en rasp hem grof.
-
4
Meng de geraspte aardappel met de helft van de sjalot, het ei, peper en eventueel een beetje zout.
-
5
Bedek de bakplaat met bakpapier. Verdeel de aardappelrasp in 8 porties en vorm er platte koekjes van op de bakplaat.
-
6
Bak de koekjes in de hete oven in ca. 8 minuten bruin.
-
7
Keer ze met een spatel en bak ze in ca. 8 minuten verder gaar en bruin. Laat ze afkoelen.
-
8
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of reepjes.
-
9
Fruit de rest van de sjalot in de olie glazig. Pers de knoflook er boven uit.
-
10
Bak de paddenstoelen 3 minuten op hoog vuur mee. Breng ze op smaak met peper, wat tijm en eventueel wat zout.
-
11
Serveer de champignons samen met de aardappelkoekjes en werk af met wat fijngesnipperde bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 1,28g
waarvan suiker: 3,70g