Soepje van courgette en rucola met tomaat en mozzarella
Een evenwichtig en gezond recept om brandend maagzuur (reflux) te voorkomen.
Ingrediënten voor 4 personen
2l groentebouillon
2 kleine courgettes
160 g rucola
12 kerstomaatjes
2 el extra vierge olijfolie
Peper en zout
Provençaalse kruiden
12 kleine bolletjes mozzarella
2 tl vloeibare (acacia)honing (optioneel)
Bereiding
-
1
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de courgette toe. Laat 20 minuten doorkoken en mix met de rucola. Voeg eventueel een klein scheutje honing toe.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
3
Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje met wat olijfolie en Provençaalse kruiden en gaar ze een 10tal minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Werk de soep af met de mozzarellabolletjes, kerstomaatjes, rucola en zwarte peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
795 kJ
/
196 kcal
Eiwitten:
11,30g
Vetten:
10g
waarvan verzadigd: 4,43g
waarvan verzadigd: 4,43g
Koolhydraten:
11.90g
waarvan suiker: 9,10g
waarvan suiker: 9,10g
Vezels:
4,20g
Natrium:
5,81g
Bronnen