Tofuballetjes in groentesaus
Inspiratie nodig voor een vegetarisch hoofdgerecht? Tofu is een eiwitrijk alternatief voor vlees of vis, gemaakt van sojabonen. Je kan het bakken, grillen of wokken. Of je kan er originele tofuballetjes van maken zoals in dit recept (ook geschikt voor mensen met diabetes).
Ingrediënten voor 4 personen
4 (rode) uien (240 g)
2 teentjes knoflook (12 g)
2 eetlepels ongezouten pinda’s (20 g)
300 g tofu
300 g zilvervliesrijst
2 kleine courgettes (500 g)
8 tomaten (720 g)
4 eetlepels (30 g) vloeibaar bak- en braadvet
2 eetlepels volkorenmeel (24 g)
Ras el hanout
Bereiding
-
1
Pel de uien en de knoflook. Snijd 1 ui heel fijn en pers er 1 teentje knoflook boven uit. Bewaar de overige ui voor later.
-
2
Hak de pinda´s klein.
-
3
Prak de tofu tot kruimels en voeg de fijngesnipperde ui met knoflook, de pinda´s en wat ras el hanout toe. Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van. Voeg eventueel wat meel toe als het te vochtig is, of een lepel melk als het te droog is.
-
4
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
5
Maak de rest van de groente schoon. Snijd de overige uien in halve ringen, het teentje knoflook in plakjes, de courgette in halve plakken en de tomaten in stukjes.
-
6
Bak de tofuballetjes in de margarine bruin. Bak de uien en de knoflook even mee. Voeg de rest van de groente toe met wat ras el hanout en een scheutje water. Stoof alles in ± 10 minuten gaar. Serveer met rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 2,30g
waarvan suiker: 7,70g
Voedingscentrum.be