URL : https://www.witgelekruis.be/recepten/toscaanse-tomatensoep-met-paprika
Foto tomatensoep Foto tomatensoep

Toscaanse tomatensoep met paprika

1 maart 2017
26 augustus 2024

Een lekker, zomers en mager soepje voor 4- 6 personen. Je kan ook zelf je kippenbouillon en Toscaanse kruidenmix maken.

Ingrediënten voor 4 personen

30 gram olijfolie

1 kilo rijpe tomaten in vieren gesneden

1 ui in stukken

1 rode paprika in stukken zonder zaadjes

700 cl zoutarme kippenbouillon

1 afgestreken eetlepel Toscaanse kruidenmix

1 volle eetlepel paprikapoeder

Extra garnituur: 50 gram fusillipasta, 100 gram soepgroenten of blaadjes verse basilicum

Bereiding

  1. 1

    Bak de tomatenparten, de ui en de paprikastukjes in de olijfolie.

  2. 2

    Voeg na 10 minuten bakken, het paprikapoeder en de Toscaanse kruidenmix toe en roer alles om.

  3. 3

    Voeg nu de kippenbouillon toe en laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

  4. 4

    Pureer de soep met de keukenmachine of staafmixer tot een gladde massa.

  5. 5

    Voeg nu de soepgroenten en de fusillipasta toe en kook nog zachtjes 10 minuten door tot de pasta gaar is.

  6. 6

    Schep de soep in kommen en garneer met enkele basilicumblaadjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 1047 kJ / 252 kcal
Eiwitten: 8,50g
Vetten: 9,20g
waarvan verzadigd: 1,46g
Koolhydraten: 27.90g
waarvan suiker: 9,90g
Vezels: 9,90g
Natrium: 0,08g
Bronnen

Een recept van Nierstichting in samenwerking met Spicewise.nu.

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.