Toscaanse kruidenmix
Deze kruidenmix kan gebruikt worden voor pastagerechten, voor het kruiden van vlees en vis, voor het op smaak brengen van soepen en sauzen, ...
Ingrediënten voor 4 personen
2 delen gedroogde oregano
1 deel gedroogde tijm
1 deel gedroogde majoraan
1 deel gedroogde rozemarijn
1 deel gemalen korianderzaad
2 delen gedroogd basilicum
3 delen gemalen witte peper
½ deel gemalen kurkuma
1 deel paprikapoeder
3 delen gedroogde peterselie
½ deel gemalen laurier
Bereiding
-
1
Meng alle kruiden.
-
2
Voor de ‘delen’ die in de recepten gegeven worden, kun je bijvoorbeeld een theelepel gebruiken (1 deel is dan 1 theelepel).
-
3
Bewaar de mix koel, droog en donker in een goed afgesloten pot.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
52 kJ
/
12 kcal
Eiwitten:
0,50g
Vetten:
0,30g
waarvan verzadigd: 0,06g
waarvan verzadigd: 0,06g
Koolhydraten:
1.60g
waarvan suiker: 0,10g
waarvan suiker: 0,10g
Vezels:
0,70g
Natrium:
0g
Bronnen
Een recept van : Nierstichting in samenwerking met Spicewise.nu. Klik hier voor meer info.