Penne met zalm en spinazie
Deze licht verteerbare penne met spinazie is een gezond en voedzaam alternatief als je op zoek bent naar een calorie-arm en licht verteerbaar gerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
600 g diepvriesspinazie
200 ml lichte sojaroom
Chili-, kerrie- en paprikapoeder
Knoflookpoeder
1 klein lepeltje zoetstof
160 g ongekookte witte penne
2 teentjes knoflook
2 grote uiten
4 eetlepel vloeibaar bereidingsvet (ongezouten)
400 g zalm
Versgemalen peper
Bereiding
-
1
Warm de spinazie op en roer vervolgens de lichte sojaroom er doorheen.
-
2
Breng het geheel op smaak met chili, paprikapoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder en het kleine lepeltje zoetstof.
-
3
Kook de penne volgens de verpakking en giet af.
-
4
Fruit de geperste knoflook en de fijngesneden ui in de gesmolten bakboter.
-
5
Bak vervolgens de zalm 4 minuten om en om, zodat deze nog mooi roze is van binnen (strooi op de zalm een beetje versgemalen peper).
-
6
Serveer de penne met daar bovenop de spinaziesaus en leg de zalm erop.
-
7
Druppel een paar druppels citroensap over de zalm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2230 kJ
/
533 kcal
Eiwitten:
29,60g
Vetten:
29,30g
waarvan verzadigd: 3,74g
waarvan verzadigd: 3,74g
Koolhydraten:
33.60g
waarvan suiker: 3,80g
waarvan suiker: 3,80g
Vezels:
9,80g
Natrium:
0,10g
Bronnen