Wentelteefjes met gebakken appel
Zin in een zoeter ontbijt? Ontdek deze heerlijke wentelteefjes.
Ingrediënten voor 1 personen
3 sneden volkorenbrood
1 ei
1 appel
1 el vloeibaar bereidingsvet
30 ml plantaardige melk of halfvolle melk
1 theelepel kaneel
Bereiding
-
1
Snijd de appel in blokjes (mag met schil).
-
2
Klop het ei, de helft van de kaneel en de melk los in een kom of diep bord.
-
3
Wentel de sneetjes brood hier één voor één door.
-
4
Verhit het bereidingsvet en bak de geweekte sneetjes brood op een middelhoog vuur, aan beide kanten tot ze goudbruin kleuren. Herhaal dit voor de rest van het brood.
-
5
Bak in dezelfde pan de appel met de rest van de kaneel op middelhoog vuur.
-
6
Serveer de wentelteefjes met de gestoofde appel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2097 kJ
/
503 kcal
Eiwitten:
18,20g
Vetten:
20g
waarvan verzadigd: 4g
waarvan verzadigd: 4g
Koolhydraten:
57.20g
waarvan suiker: 18,50g
waarvan suiker: 18,50g
Vezels:
10,70g
Natrium:
0,45g