Foto wortelsoep Foto wortelsoep

Wortelsoep met gember en kokosmelk

Charlotte Mermans
Diëtiste Wit-Gele Kruis van Antwerpen
15 januari 2024
16 januari 2024
45minuten

Ingredienten voor 2 personen

500 g wortelen 

een blokje verse gember (ca. 2,5 cm) 

500 ml bouillon (let op bij het FODMAP-dieet: gebruik Low FODMAP bouillon) 

160 ml kokosmelk 

peper en zout 

Bereiding

  1. 1

    Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes. 

  2. 2

    Schil het stukje gember. Snijd het heel fijn.  

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot. Voeg de wortelen, gember en een flinke snuf zout toe. Laat vijf minuten aanstoven terwijl je regelmatig roert.  

  4. 4

    Voeg de bouillon toe aan je soep en breng alles aan de kook. 

  5. 5

    Laat je soep 30 minuten pruttelen op een middelhoog vuur.  

  6. 6

    Voeg tot slot de kokosmelk toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.  

  7. 7

    Laat nog een paar minuten pruttelen. Breng je soep op smaak met peper en zout.   

Voedingswaarden

Energie: 1163,90 kJ / 278 kcal
Eiwitten: 3,60g
Vetten: 20,70g
waarvan verzadigd: 14g
Zout: 0,34g
Koolhydraten: 15.70g
waarvan suiker: 13,10g
Vezels: 7,20g
Bronnen

Karlijn's Kitchen