COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Bloedafnames & infuustherapie

Bloedafname & infuustherapie

Met het continuïteitsteam (C-team) van Wit-Gele Kruis Limburg verrichten we bloedafnames en infusietherapie aan huis op verzoek van huisartsen en medische specialisten.

0

Werking

Je kan als huisarts, medisch specialist of medewerker van het labo een verpleegkundige van ons continuïteitsteam inschakelen voor:

  • bloedafname: we zorgen ervoor dat de stalen na de bloedafname op een kwaliteitsvolle manier bij de klinische labo’s worden afgeleverd voor onderzoek. Hierbij volgen we de wettelijke richtlijnen inzake tijd, verpakking en temperatuur.
    Je kan als arts, tandarts of medewerker van het labo ook een verpleegkundige van het Wit-Gele Kruis in je praktijk inschakelen. Meer info over vaste praktijkondersteuning vind je hier »
  • aderlating: onze verpleegkundige begeleidt de patiënt aan huis gedurende de volledige aderlating en volgt alle hemodynamische parameters nauwkeurig op.
  • infuustherapie: je kan ons inschakelen voor zowel éénmalige, intermitente en continue toedieningen. Dit gebeurt altijd op vraag van de huisarts of medisch specialist (voorschrift). Het gaat hierbij over antibiotica, andere intraveneuze medicatie en totaal parenterale voeding (TPN).
  • euthanasielijn prikken: een verpleegkundige prikt de euthanisielijn aan en indien gewenst kan hij/zij de arts ondersteunen bij de opvolging. Dit doen we steeds in samenwerking met de vaste thuisverpleegkundige.

Het werkingsgebied voor bloednames & infuustherapie is verspreid over de hele provincie Limburg.
 

0

Enkele cijfers

Per maand zorgen we gemiddeld voor

  • 500 bloedafnames
  • 270 perfusies
  • 75 andere technische zorgen 
0

Meer info?

Marc Sleurs
Coördinator
089-30 01 86
prikdienst [at] limburg.wgk.be

Bekijk ook

Bloedafnames

Bloedafnames aan huis: handig voor arts en patiënt!

Minder mobiele patiënten of patiënten met strikte werktijden raken niet altijd tot in de huisartsenpraktijk voor een bloedafname. Anderzijds zijn deze bloednames soms een extra belasting op je drukke agenda als huisarts. Daarom staan wij klaar met onze gespecialiseerde teams voor bloedafnames aan huis.

Infuustherapie

Infusietherapie aan huis: 3 toepassingen in de kijker

Meer en meer behandelingen vinden hun weg van het ziekenhuis naar de thuiszorg. Infuustherapie aan huis is niet langer de uitzondering. Steeds vaker spelen onze gespecialiseerde teams hier ook een rol in. We zetten hieronder 3 belangrijke toepassingen in de kijker: antibioticatherapie, levenseindebegeleiding en afkoppelen van chemo.

Patiënt Kris en nachtverpleegkundige Katleen

Kris volgt zijn antibioticatherapie nu thuis

Kris Siaens liep enkele maanden geleden een botinfectie op. In het ziekenhuis kreeg hij om de vier uur antibiotica via een infuus. “Ik moest enkel nog medicatie krijgen”, vertelt hij. “Voor de rest scheelde er niets. Gelukkig heeft de dokter voor mij thuisverpleging geregeld via het Wit-Gele Kruis, ook ’s nachts.”

© 2021 Wit-Gele Kruis