Tips voor een gezellige winter Tips voor een gezellige winter

Tips voor een gezellige winter

7 december 2020
6 december 2023
Actua

2020 was een uitzonderlijk jaar dat van ieder van ons extra inspanningen heeft gevraagd. 2021 kan dus alleen maar beter zijn! Reden te meer om jezelf te verwennen en er ook dit jaar een gezellige winter van te maken.

Een sfeervolle thuis

Extra kussens en dekens in de zetel, een zacht schapentapijt op de vloer, enkele kaarsen op de kast, een haardvuur dat knispert, je favoriete muziek op de achtergrond ... de winter is de periode bij uitstek om het thuis extra gezellig te maken. Enkele kleine aanpassingen geven je al een heel ander interieur!

Elke dag (gezond) feest

Los van de feestdagen kan je eigenlijk elke dag een klein feestje bouwen. Een paar hapjes en een lekker drankje als aperitief volstaan om je al helemaal in de feestsfeer te brengen. Wees creatief en denk ook aan gezonde hapjes en drankjes zoals rauwe groenten en alcoholvrije cocktails.

Leve de pyjama

Wie zegt dat een pyjama enkel dient om in te slapen? Niets zo heerlijk als nog enkele uren na het wakker worden in je pyjama rondlopen of knus in de zetel kruipen voor de televisie of met een boek. Niet twijfelen, gewoon doen!

Beweeg, speel, lees ...

Blijf je liever zoveel mogelijk binnen? Maak het gezellig met een boek, film of gezelschapsspel. Als je kan, probeer regelmatig naar buiten te gaan. Kleed je extra warm aan als het koud is en geniet (hopelijk) van de zon. Zonlicht is goed voor je dagelijkse dosis vitamine D én voor een goed humeur! Beloon jezelf achteraf met een heerlijke, warme drank en met een deugddoende douche of met een aangenaam bad!