URL : https://www.witgelekruis.be/recepten/fruitige-currysaus

Fruitige currysaus

30 maart 2020
29 november 2023

Een exotisch en gezond sausje. 

Ingrediënten voor 4 personen

200 g appelen 
2 uien
1 teentje knoflook
2 soeplepels olijfolie
4 dl gevogeltebouillon ontvet 
Currypoeder
Peper
Instant maïszetmeel
1 dl sojaroom

Bereiding

  1. 1

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukjes. 

  2. 2

    Snipper de look en snij de ui fijn. 

  3. 3

    Stoof de ui en appelen samen in olijfolie. 

  4. 4

    Voeg de versnipperde knoflook en de currypoeder erbij en stoof ongeveer 5 minuten verder aan. 

  5. 5

    Voeg de gevogeltebouillon erbij en laat lichtjes doorkoken.  

  6. 6

    Kruid de saus met peper. 

  7. 7

    Mix de saus met een staafmixer tot een gladde structuur. 

  8. 8

    Bind de saus met Instant maïszetmeel, indien nodig of volgens de gewenste dikte en laat ongeveer 2 min. doorkoken.

  9. 9

    Voeg op het einde de sojaroom toe. 

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 457 kJ / 110 kcal
Eiwitten: 1,80g
Vetten: 6g
waarvan verzadigd: 0,90g
Koolhydraten: 10.60g
waarvan suiker: 6,50g
Vezels: 3,20g
Natrium: 0,66g
Bronnen

Afgeleid recept uit het kookboek ‘Zorgzaam koken’.  

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.