Fruitige currysaus
Een exotisch en gezond sausje.
Ingrediënten voor 4 personen
200 g appelen
2 uien
1 teentje knoflook
2 soeplepels olijfolie
4 dl gevogeltebouillon ontvet
Currypoeder
Peper
Instant maïszetmeel
1 dl sojaroom
Bereiding
-
1
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukjes.
-
2
Snipper de look en snij de ui fijn.
-
3
Stoof de ui en appelen samen in olijfolie.
-
4
Voeg de versnipperde knoflook en de currypoeder erbij en stoof ongeveer 5 minuten verder aan.
-
5
Voeg de gevogeltebouillon erbij en laat lichtjes doorkoken.
-
6
Kruid de saus met peper.
-
7
Mix de saus met een staafmixer tot een gladde structuur.
-
8
Bind de saus met Instant maïszetmeel, indien nodig of volgens de gewenste dikte en laat ongeveer 2 min. doorkoken.
-
9
Voeg op het einde de sojaroom toe.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
457 kJ
/
110 kcal
Eiwitten:
1,80g
Vetten:
6g
waarvan verzadigd: 0,90g
waarvan verzadigd: 0,90g
Koolhydraten:
10.60g
waarvan suiker: 6,50g
waarvan suiker: 6,50g
Vezels:
3,20g
Natrium:
0,66g
Bronnen
Afgeleid recept uit het kookboek ‘Zorgzaam koken’.