'Overnight' havermout met blauwe bessen en amandelen
Zin in een stevig, vezelrijk ontbijt? Probeer dit recept eens! Let wel, je moet het de avond ervoor al voorbereiden.
Ingrediënten voor 1 personen
50 g havermout
200 ml plantaardige melk (ongezoet)
150 g blauwe bessen (diepvries)
6 amandelen (ongezouten)
2 dadels (gedroogd)
1 afgestreken eetlepel honing/zoetmiddel
Bereiding
-
1
Doe de avond ervoor de havermout met de melk in een glazen potje en zet dit in de koelkast.
-
2
Breng je havermout 's ochtends langzaam aan de kook in een pannetje, samen met de blauwe bessen (diepvries).
-
3
Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen op een laag vuur.
-
4
Roer er af en toe door.
-
5
Hak ondertussen de amandelen en dadels in stukjes.
-
6
Giet de havermout in een kommetje en doe er eventueel wat honing/zoetmiddel door.
-
7
Bestrooi met de stukjes amandelnoten en dadels.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2161 kJ
/
516 kcal
Eiwitten:
15,90g
Vetten:
12,20g
waarvan verzadigd: 1,75g
waarvan verzadigd: 1,75g
Koolhydraten:
74.70g
waarvan suiker: 44,50g
waarvan suiker: 44,50g
Vezels:
19g
Natrium:
0,83g