Panzanella met gegrilde groenten en makreel
Laat de zomer nog even nazinderen met dit zonnige gerecht, ideaal om restjes mee weg te werken. De makreel zorgt voor een extra portie vitamine D!
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Snijd het brood in hapklare stukken. Sprenkel er olijfolie over en grill tot het mooi krokant en goudbruin gebakken is.
-
2
Maak de paprika’s schoon, verwijder steel en zaadlijst en snijd in grove stukken.
-
3
Halveer de perziken en snijd elke helft in 4 plakjes. Snijd de courgette in fijne plakjes.
-
4
Wentel de stukken paprika, courgette en perzik in wat olijfolie en grill ze.
-
5
Haal de makreelfilets door wat olijfolie en grill ze.
-
6
Halveer de kerstomaten en maak een vinaigrette met de azijn, honing, kappertjes, ansjovis en 6 el olijfolie. Kruid nog met peper en zout.
-
7
Stel de panzanella samen met de sla, kerstomaten, gegrilde courgette, paprika en perzikstukken. Verdeel er de gegrilde makreel over en werk af met de vinaigrette, broodstukjes en basilicumblaadjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 6,70g
waarvan suiker: 20,30g