Pompoensoep met scampi's, citroengras, koriander en chili
Ingredienten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Stoof de uien, het chilipepertje en de knoflook aan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met komijn, 1theelepel curry poeder, 1 theelepel gember met zoetstof en peper.
-
2
Voeg dan de tomaten en de pompoen toe en laat even meestoven.
-
3
Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook en laat even op een laag vuurtje gaar koken.
-
4
Mix de soep.
-
5
Meng de rest van de gember met zoestof, 1 eetlepel olijfolie, een mespuntje cayennepeper, 1 theelepel currypoeder en een beetje zout, voor de marinade.
-
6
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Marineer de scampi’s en prik per persoon 2 scampi’s op een citroengrasstengel. Bak ze in een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof).
-
7
Dien de soep op met de scampibrochetten en werk af met een klein scheutje lightroom en fijngehakte koriander.
Voedingswaarden
waarvan verzadigd: 8,40g
waarvan suiker: 5,60g
VTM koken - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis