Pompoensoep met scampi's, citroengras, koriander en chili

1 december 2016
2 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

4 stengels citroengras
800g pompoen
2 tomaten
2 uien grof gehakt
1 rood chilipepertje fijngehakt (naar smaak)
1 teentje knoflook
1 mespuntje komijn
2 theelepels currypoeder
Peper
1l magere kippenbouillon (1 bouillonblokje per liter)
2 eetlepels olijfolie
1 mespunt cayennepeper
8 scampi’s
fijngehakte koriander
beetje lightroom of kokosmelk

Bereiding

  1. 1

    Stoof de uien, het chilipepertje en de knoflook aan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met komijn, 1theelepel curry poeder, 1 theelepel gember met zoetstof en peper.

  2. 2

    Voeg dan de tomaten en de pompoen toe en laat even meestoven.

  3. 3

    Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook en laat even op een laag vuurtje gaar koken.

  4. 4

    Mix de soep.

  5. 5

    Meng de rest van de gember met zoestof, 1 eetlepel olijfolie, een mespuntje cayennepeper, 1 theelepel currypoeder en een beetje zout, voor de marinade.

  6. 6

    Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Marineer de scampi’s en prik per persoon 2 scampi’s op een citroengrasstengel. Bak ze in een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof).

  7. 7

    Dien de soep op met de scampibrochetten en werk af met een klein scheutje lightroom en fijngehakte koriander.

Voedingswaarden

Energie: 651 kJ / 163 kcal
Eiwitten: 5,40g
Vetten: 10g
waarvan verzadigd: 8,40g
Koolhydraten: 8.20g
waarvan suiker: 5,60g
Vezels: 3,30g
Natrium: 123g
Bronnen

VTM koken - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis