URL : https://www.witgelekruis.be/recepten/pompoensoep-met-scampis-citroengras-koriander-en-chili
Foto pompoensoep Foto pompoensoep
Foto: koken.vtm.be

Pompoensoep met scampi's, citroengras, koriander en chili

Diëtisten Wit-Gele Kruis
1 december 2016
13 december 2023

Wat doe je met een pompoen? Pompoensoep maken natuurlijk! Niets beter dan een kruidige pompoensoep afgewerkt met citroengras en scampi als voorgerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

4 stengels citroengras

800g pompoen

2 tomaten

2 uien grof gehakt

1 rood chilipepertje fijngehakt (naar smaak)

1 teentje knoflook

1 mespuntje komijn

2 theelepels currypoeder

1 eetlepel fijngehakte gember vermengd met zoetstof

Peper

1l magere kippenbouillon (1 bouillonblokje per liter)

2 eetlepels olijfolie

1 mespunt cayennepeper

8 scampi’s

fijngehakte koriander

beetje lightroom of kokosmelk

Bereiding

  1. 1

    Stoof de uien, het chilipepertje en de knoflook aan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met komijn, 1theelepel curry poeder, 1 theelepel gember met zoetstof en peper.

  2. 2

    Voeg dan de tomaten en de pompoen toe en laat even meestoven.

  3. 3

    Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook en laat even op een laag vuurtje gaar koken.

  4. 4

    Mix de soep.

  5. 5

    Meng de rest van de gember met zoestof, 1 eetlepel olijfolie, een mespuntje cayennepeper, 1 theelepel currypoeder en een beetje zout, voor de marinade.

  6. 6

    Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Marineer de scampi’s en prik per persoon 2 scampi’s op een citroengrasstengel. Bak ze in een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof).

  7. 7

    Dien de soep op met de scampibrochetten en werk af met een klein scheutje lightroom en fijngehakte koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 651 kJ / 163 kcal
Eiwitten: 5,40g
Vetten: 10g
waarvan verzadigd: 8,40g
Koolhydraten: 8.20g
waarvan suiker: 5,60g
Vezels: 3,30g
Natrium: 123g
Bronnen

VTM koken - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.