Foto pompoensoep Foto pompoensoep

Romige pompoensoep

Charlotte Mermans
Diëtiste Wit-Gele Kruis van Antwerpen
19 december 2023
20 december 2023
30minuten

Ingredienten voor 4 personen

1 kg pompoen 

1 ui 

1 el olijfolie  

1 liter water  

1 el bloem (afgestreken) 

2 fijngestampte kruidnagels 

1 el fijngehakte basilicum en peterselie 

Zwarte peper 

Cayennepeper 

Nootmuskaat 

2 el verse room 

30 g natriumarme Goudse kaas 

Optioneel: zoutarm volkorenbrood 

Bereiding

  1. 1

    Maak de pompoen schoon, schil en snijd in blokjes. Snipper de ui. 

  2. 2

    Verwarm de olie in een kookpot. Fruit de ui. Voeg de basilicum, peterselie, kruidnagel en bloem toe. Meng alles goed, zonder dat de bloem bruin wordt. 

  3. 3

    Voeg 1 liter water toe, samen met de pompoen, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Breng dit aan de kook.  

  4. 4

    Laat je soep 20 minuten sudderen op een laag vuur met het deksel op de pot.  

  5. 5

    Mix je soep glad.  

  6. 6

    Voeg de room en een snufje nootmuskaat toe.  

  7. 7

    Serveer je soep met natriumarme kaas en eventueel met natriumarm (geroosterd) brood. 

Voedingswaarden

Energie: 674,10 kJ / 161 kcal
Eiwitten: 5,50g
Vetten: 9,80g
waarvan verzadigd: 5,30g
Zout: 0,03g
Koolhydraten: 10.60g
waarvan suiker: 7,40g
Vezels: 4,70g
Bronnen

Smakelijk eten zonder zout.