Foto pompoensoep Foto pompoensoep

Romige pompoensoep

Charlotte Mermans
Diëtiste Wit-Gele Kruis van Antwerpen
19 december 2023
20 december 2023
30minuten

Deze romige pompoensoep is de ideale winterkost. Smaakvol genieten zonder zout! 

Ingredienten voor 4 personen

1 kg pompoen 

1 ui 

1 el olijfolie  

1 liter water  

1 el bloem (afgestreken) 

2 fijngestampte kruidnagels 

1 el fijngehakte basilicum en peterselie 

Zwarte peper 

Cayennepeper 

Nootmuskaat 

2 el verse room 

30 g natriumarme Goudse kaas 

Optioneel: zoutarm volkorenbrood 

Bereiding

  1. 1

    Maak de pompoen schoon, schil en snijd in blokjes. Snipper de ui. 

  2. 2

    Verwarm de olie in een kookpot. Fruit de ui. Voeg de basilicum, peterselie, kruidnagel en bloem toe. Meng alles goed, zonder dat de bloem bruin wordt. 

  3. 3

    Voeg 1 liter water toe, samen met de pompoen, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Breng dit aan de kook.  

  4. 4

    Laat je soep 20 minuten sudderen op een laag vuur met het deksel op de pot.  

  5. 5

    Mix je soep glad.  

  6. 6

    Voeg de room en een snufje nootmuskaat toe.  

  7. 7

    Serveer je soep met natriumarme kaas en eventueel met natriumarm (geroosterd) brood. 

Voedingswaarden

Energie: 674,10 kJ / 161 kcal
Eiwitten: 5,50g
Vetten: 9,80g
waarvan verzadigd: 5,30g
Zout: 0,03g
Koolhydraten: 10.60g
waarvan suiker: 7,40g
Vezels: 4,70g
Bronnen

Smakelijk eten zonder zout.

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.