Zilvervliesrijst met gegrilde kip en groenten
Genieten zonder gluten? Het kan! In slechts 30 minuten tover jij dit heerlijke gerechtje op tafel. Ook leuk om mee te nemen als lunch naar het werk.
Ingrediënten voor 2 personen
150 g zilvervliesrijst
400 g snijbonen
200 g kipfilet
½ tl paprikapoeder
1 el olijfolie
200 g kerstomaatjes
½ tl oregano
Peper
Bereiding
-
1
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat liggen in de pan, met het deksel erop.
-
2
Breng ondertussen een pan met een bodempje water aan de kook. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 1 cm en kook ze in 7 minuten beetgaar. Bestrooi ondertussen de kipfilet met de paprikapoeder en bestrijk ze met de olie.
-
3
Verhit de grillpan en gril de kipfilet in 8 minuten gaar.
-
4
Snijd de kerstomaatjes in kwarten en meng samen met de oregano door de snijbonen. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Serveer de zilvervliesrijst met de kipfilet en groenten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1982 kJ
/
472 kcal
Eiwitten:
32,40g
Vetten:
8,60g
waarvan verzadigd: 1,45g
waarvan verzadigd: 1,45g
Zout:
0,53g
Koolhydraten:
63.75g
waarvan suiker: 5,08g
waarvan suiker: 5,08g
Vezels:
8,25g