Online afspraak boeken in verpleegpost Online afspraak boeken in verpleegpost

Pilootproject: online afspraak maken in ‘verpleegpost’

Limburg

Zoals jullie weten kan een patiënt in de verpleegpost van onze afdelingen terecht voor verpleegtechnische zorgen zoals bloednames, wondzorg, inspuitingen, infuustherapie… Sinds februari loopt er in 3 van onze afdelingen een pilootproject om de afspraak in die verpleegpost ook snel en efficiënt online te regelen.

Voorlopige resultaten

Voor de testfase werken we samen met de firma Introlution, ontwikkelaars van de applicatie ‘mijnonlineagenda’. In onze testafdelingen Lommel, Genk-centrum en Tongeren merken we op dat:

  • de meeste afspraken nog steeds telefonisch gemaakt worden
  • toch meer en meer patiënten wensen gebruik te maken van een efficiënte, gebruiksvriendelijke en steeds toegankelijke manier om hun zorg te plannen

Vervolg

In de bovenvermelde testafdelingen wordt dit pilootproject momenteel nog verder uitgetest om het organisatorische aspect verder te finetunen. Na een positieve evaluatie van deze pilootfase willen we deze online afsprakentool in het najaar in alle afdelingen uitrollen. Zo zal je als patiënt kunnen genieten van ons uitgebreid netwerk van afdelingen. Bijvoorbeeld tijdens de middagpauze van je werk voor de opvolging van je infuustherapie een afspraak maken in de verpleegpost van een andere afdeling.

Vertel het je patiënten

Heb je patiënten die gebaat kunnen zijn met zo’n behandeling in een verpleegpost? Vertel hen zeker de mogelijkheden die wij aanbieden om hun leven makkelijker te maken. Ze mogen hiervoor gewoon contact opnemen met de Wit-Gele Kruisafdeling in hun buurt. Alle info vinden ze ook nog eens terug op www.witgelekruis.be/verpleegpost.

 

Terug naar overzicht