Patiënt Koen en verpleegkundige Kris Patiënt Koen en verpleegkundige Kris

Patiënt Koen en verpleegkundige Kris: "De verpleegpost is handig als je mobiel bent"

15 mei 2019
6 december 2023
Het verhaal van...

Koen Waeyen heeft een eigen fietsenwinkel. Bij het herstellen van een remschijf raakte zijn vinger ernstig gewond. Die wonde laat hij nu verzorgen door Kris. Niet thuis, maar in de verpleegpost van het Wit-Gele Kruis in Bertem. “Ik kom liever naar hier”, vertelt Koen. “Je moet niet wachten en je verliest geen tijd.”

Op tijd?

Onze verpleegkundigen komen meestal bij de patiënten aan huis. Toch kan thuisverpleging ook elders. Voor heel wat verzorgingen kan je bij het Wit-Gele Kruis in jouw buurt terecht. Koen gaat naar de verpleegpost in Bertem: “Ik vind dat praktischer. Na twintig minuten ben ik weer buiten. Zo kan ik nog iets plannen die dag.”

Hoofdverpleegkundige Kris: “Voor mensen die mobiel zijn is de verpleegpost een handige oplossing. Je hoeft niet te wachten tot de verpleegkundige bij jou thuis komt. De verzorging gebeurt hier op het afgesproken tijdstip.”

Ik voel me hier op mijn gemak

Patiënt Koen en verpleegkundige Kris

Wondzorg

“Mijn vinger zat tussen een remschijf van een fiets. Het botje in mijn vinger was gebroken, mijn vingerkootje hing los en de nagel was er helemaal uit. In het ziekenhuis hebben ze mijn vinger geopereerd.” Nadien contacteerde Koen het Wit-Gele Kruis. “De verpleegkundigen reinigen
en ontsmetten de wonde, brengen een vetverband aan en windelen mijn vinger in. Ze kijken ook na of er zwellingen of ontstekingen zijn. Die controle stelt me gerust. Ik krijg hier ook inspuitingen om bloedklonters tegen te gaan.”

Kris: “In het elektronisch verpleegdossier van Koen stelden we een behandelingsplan op. Daarin houden we bij hoe de wonde evolueert. Als de vinger van Koen niet goed geneest of bij een infectie, contacteren we de arts. Artsen kunnen via ons online beveiligde platform mijnWGK het
dossier raadplegen en opvolgen.”

Nergens beter dan…

Tien jaar geleden liet Koen zich al eens verzorgen door het Wit-Gele Kruis. “Ik had een knieoperatie ondergaan en daarbij een trombose opgelopen. De verpleegkundigen hebben mij toen thuis verzorgd.” Koen twijfelde niet om nu zelf naar de verpleegpost te komen. “Ook hier voel ik me op mijn gemak. De verpleegkundigen zijn toffe mensen en ik ben heel tevreden over hun werk.”

Artsen kunnen via ons online platform mijnWGK, het verpleegkundig dossier raadplegen en opvolgen.