COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Verzorging bij kanker

Verzorging bij kanker

Onze verpleegkundigen zijn opgeleid om patiënten met kanker te verzorgen en te begeleiden. Chemo afkoppelen, een poortkatheter spoelen, oncologische wonden verzorgen… kunnen thuis gebeuren. Ook met je vragen en bezorgdheden kun je bij ons terecht. Zo moet je minder vaak naar het ziekenhuis, wat je comfort aanzienlijk verhoogt.

Onze aanpak
0
onze aanpak op het vlak van thuisverpleging

Samen met jou bekijken we je zorgvraag en zoeken we een passende oplossing. In overleg met jou, je mantelzorger, je arts en andere zorgverleners bieden we een antwoord op je noden & verwachtingen en proberen we toekomstige problemen te voorkomen. Thuisverpleging bij het Wit-Gele Kruis gaat verder dan enkel het verpleegtechnische aspect. We hebben oog voor je totale situatie en kunnen je, waar nodig in samenwerking met andere zorgpartners, helpen om zelfstandig en zelfredzaam thuis te blijven wonen.

Een Wit-Gele Kruisverpleegkundige maakt deel uit van een klein zorgteam. Dankzij het elektronisch verpleegdossier zijn jouw vertrouwde verpleegkundigen op de hoogte van je situatie. Zo staat er altijd iemand voor je klaar, elke dag, de klok rond.

Je thuisverpleegkundige heeft een brede kennis en schoolt zich continu bij. Voor specifieke zorgen of vragen kan ze altijd voor ondersteuning terecht bij gespecialiseerde collega’s (referentieverpleegkundigen). Zij geven de vaste verpleegkundige advies en komen na overleg ook langs bij je thuis.

Welke zorgen?
0

Chemo afkoppelen

Soms kan je chemotherapie thuis toegediend krijgen via een klein pompje. Na de opstart in het ziekenhuis kan de verdere behandeling ook gewoon thuis plaatsvinden. Onze thuisverpleegkundigen koppelen deze ook af.

Parenterale/TPN voeding

Parenterale voeding (TPN) is voeding via de bloedbaan. Wanneer eten niet meer mogelijk is of ontoereikend is en je een slechte spijsvertering hebt, kan de arts dit voorschrijven. De thuisverpleegkundige helpt je hierbij.

Poortkatheter spoelen

Via een poortkatheter krijg je je medicatie rechtstreeks in de bloedbaan. Deze katheter moet regelmatig gespoeld worden. Wij kunnen dit doen.

Pijnmedicatie

Als de pijnmedicatie niet of onvoldoende via de gewone toedieningswegen wordt opgenomen, kan de arts beslissen om een slangetje in het ruggenmerg in te brengen (epiduraal/intrathecaal) of onderhuids (subcutaan).  De thuisverpleegkundige neemt de zorg verder op.

0

Sondevoeding

Als je niet kunt, mag of wilt eten maar wel een goed werkende spijsvertering hebt, kun je in aanmerking komen voor sondevoeding.

Plaatsen van/toezicht op perfusie

Soms is het nodig dat we geneesmiddelen toedienen via een infuus rechtstreeks in het bloed. Op vraag van de arts kan je thuisverpleegkundige dit infuus plaatsen en opvolgen.

Kies jouw provincie voor meer informatie

Kies jouw provincie voor meer informatie

Bekijk ook

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg

Vernemen dat je ongeneeslijk ziek bent is ingrijpend zowel voor jou als je familie en vrienden. De belangrijkste taak van onze thuisverpleegkundigen is de zorg voor jouw comfort. Dit doen we in nauw overleg met je arts en andere zorgpartners.

Medicatie

Medicatie voorbereiden en toedienen

Een correcte inname van je medicatie - de dosis en het tijdstip van inname - zijn belangrijk. Wij zetten medicatie voor je klaar, geven jou de voorgeschreven inspuitingen, dienen medicatie toe via de sonde of helpen jou bij de voorbereiding ervan.

Wondzorg en steunkousen

Wondzorg & steunkousen

Kamp je met een kleine of grote, eenvoudige of eerder complexe, chronische of acute wonde? Het Wit-Gele Kruis helpt je bij jouw wondverzorging. Zoek je iemand om je steunkousen aan te doen? Ook daar kan je voor bij ons terecht.

© 2021 Wit-Gele Kruis