URL : https://www.witgelekruis.be/andere-thuiszorgdiensten/zwangerschap-en-vroedvrouw-aan-huis
Foto vroedvrouw aan huis Foto vroedvrouw aan huis

Zwangerschap en vroedvrouw aan huis

Zowel tijdens je zwangerschap als na de bevalling helpt een vroedvrouw jou en je baby thuis verder. Ook als alles vlot verloopt, is een regelmatig bezoek van een vroedvrouw nuttig.

Vroedvrouwen van Wit-Gele Kruis begeleiden je in de provincies Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen. In Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen kan je terecht bij een partner uit ons netwerk. Geef je locatie in voor meer informatie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Si mala non sunt, iacet omnis ratio Peripateticorum. Hic ambiguo ludimur. Quaerimus enim finem bonorum. Vide, quantum, inquam, fallare, Torquate. Occultum facinus esse potuerit, gaudebit; Duo Reges: constructio interrete. Sed ad bona praeterita redeamus. Non laboro, inquit, de nomine.

Hic ambiguo ludimur. Quaerimus enim finem bonorum. Vide, quantum, inquam, fallare, Torquate. Occultum facinus esse potuerit, gaudebit; Duo Reges: constructio interrete. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Si mala non sunt, iacet omnis ratio Peripateticorum. Hic ambiguo ludimur. Quaerimus enim finem bonorum. Vide, quantum, inquam, fallare, Torquate.

Quantum, inquam, fallare, Torquate. Occultum facinus esse potuerit, gaudebit; Duo Reges: constructio interrete. Sed ad bona praeterita redeamus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Si mala non sunt, iacet omnis ratio Peripateticorum. Hic ambiguo ludimur. Quaerimus enim finem bonorum. Vide, quantum, inquam, fallare, Torquate.

Deze informatie is afhankelijk van je locatie

Geef je locatie in zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Let op dat je de locatie van de zorg opgeeft als die niet hetzelfde is als je huidige locatie.

Antwerpen

Welkom bij ons vroedvrouwenteam

Alle aanstaande en pas bevallen moeders kunnen terecht bij het vroedvrouwenteam van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen. 

Onze vroedvrouwen staan in voor aanvullende zorg voor en na je bevalling. Dit in nauw overleg met je huisarts en gynaecoloog. Ze hebben de juiste kennis en technische en psychosociale vaardigheden om jouw welzijn en dat van je baby te onderzoeken en op te volgen.

In iedere gemeente van de provincie Antwerpen is er een vroedvrouw van het Wit-Gele Kruis actief. Je kan bij ieder huisbezoek op dezelfde vroedvrouw rekenen. Wanneer je vroedvrouw afwezig is, is er een vaste vervanger voorzien. Dankzij je up-to-date vroedvrouwendossier en een persoonlijke briefing is zij perfect op de hoogte.

Elke aanstaande mama, ongeacht bij welk ziekenfonds je aangesloten bent, kan een Wit-Gele Kruisvroedvrouw aanvragen.

Workshops en cursussen

Foto workshops & evenementen

Bekijk hier welke evenementen & workshops we organiseren voor (toekomstige) ouders. 

Welke zorgen?

Prenatale zorg

Je kan de medische controles bij je gynaecoloog afwisselen met huisbezoeken door een vroedvrouw/huisarts. Tijdens vaste momenten in je zwangerschap plannen we met jou een opvolgingsmoment in. Meestal is dit rond 16, 24 en 32 weken. Tijdens dit huisbezoek is er ruimte voor je vragen en informatie over je zwangerschap, de bevalling en de zorg voor je baby.

Tijdens deze consultaties krijg je ook een medische controle. De vroedvrouw:

  • controleert je bloeddruk
  • volgt de groei van je baarmoeder
  • voert (indien nodig) een urinecontrole uit
  • beluistert na 12 weken de harttonen

Op vraag van de gynaecoloog kan de vroedvrouw een suikertest uitvoeren. Sowieso overleggen we steeds nauw met je gynaecoloog.

Samenwerking zorgverleners

Je vroedvrouw stemt zorgvuldig af met andere zorgverleners die betrokken zijn bij je zwangerschap, bevalling en de opvolging van je baby:

  • gynaecoloog
  • huisarts
  • vroedvrouw en pediater van het ziekenhuis
  • Kind & Gezin
  • ziekenfonds
  • diensten voor gezinszorg
  • Huizen van het Kind

 

Kennismakingsbezoek

Wil je kennismaken met de vroedvrouw die je na de bevalling zal begeleiden? Dan kan je vrijblijvend een eenmalig kennismakingsbezoek in je zwangerschap aanvragen.

Tijdens dit bezoek kunnen we je kraamdossier al opstellen, krijg je nuttige info over het verdere verloop van je zwangerschap en bereiden we samen de thuiskomst voor.

 

Verzorging van moeder & kind

Na je bevalling doen we bij elk huisbezoek een medische controle van jou en je kind:

  • moeder: controle van de baarmoeder, bloedverlies en eventuele knip, verzorging wonde keizersnede ...
  • baby: gewichtscontrole, hielprik, aanleren of begeleiden van een babybadje of de navelverzorging ...

Wanneer borstvoeding geven extra aandacht vraagt, kan je rekenen op de expertise van onze vroedvrouwen en lactatiekundigen. Ook wanneer je kunstvoeding geeft, kan je bij hen terecht met je vragen.

24/24u

Het vroedvrouwenteam van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen biedt 24/24u zorg voor mama's die in zorg zijn.

Als het anders loopt...

Ook als een zwangerschap eindigt in een verlies kan een vroedvrouw voor jou extra ondersteuning bieden. Ze begeleidt en verzorgt je en biedt een luisterend oor.

Praktisch

Hoe vaak komen wij langs?

Je hebt tijdens je zwangerschap en na je bevalling recht op een aantal huisbezoeken, afhankelijk van je ziekenhuisverblijf. Je kan deze bezoeken opnemen tot maximum 1 jaar na de bevalling.

Heb ik een voorschrift nodig?

Je hebt geen doktersvoorschrift nodig. Zijn de huisbezoeken waar je recht op hebt voorbij en wens je verdere begeleiding? Dan kan je vroedvrouw langer komen. Voor deze verlenging heb je wel een voorschrift van je arts nodig.

Hoeveel kost het?

Ben je aangesloten bij een ziekenfonds? Dan factureren we de kosten rechtstreeks aan je ziekenfonds. Dit heet het 'derdebetalerssysteem'. Ben je privé verzekerd? Dan betaal jij de kosten aan het Wit-Gele Kruis. Je ontvangt een getuigschrift voor verstrekte hulp waarmee je de kosten eventueel kan terugvorderen bij je verzekering.

Sinds 1 maart 2024 zijn we verplicht om in de verpleegpost informatie uit te hangen over de tarieven.

Hebben jullie nog andere nuttige tips voor mij?
  • Kind & Gezin
    Een afspraak maken, adressen kinderopvang, attesten inkomenstarief, vragen stellen...
     
  • Huizen van het Kind
    Dé plaats in je gemeente waar je terecht kan met al je vragen rond zwangerschap, bevallen en ouderschap.

Erkenning voor kwalitatieve postnatale zorg

Foto vroedvrouw

Onze vroedvrouwen kregen elk de erkenning voor kwalitatieve postnatale zorg. Dit wil zeggen dat zij werken volgens de aanbevelingen die werden uitgeschreven door de Vlaamse beroepsorganisatie van Vroedvrouwen (VBOV) in samenwerking met de Vlaamse gynaecologen (VVOG), de Vlaamse Kinderartsen (VVK), Kind en Gezin en de Expertisecentra Kraamzorg.

Elke vroedvrouw engageert zich om wetenschappelijk onderbouwde zorg op maat aan te bieden. Respect voor de eigenheid, culturele diversiteit van het gezin en financiële transparantie zijn daarbij een evidentie. Als team wordt ook een permanentie voorzien om aan dringende medische oproepen te kunnen beantwoorden.

Limburg

Info of vroedvrouw aanvragen?

Zwanger of bevallen? Neem contact met ons op via het nummer 089-36 00 85 of online via onderstaande knop.

Workshops & evenementen

Foto workshops & evenementen

Bezoek ons op één van onze evenementen of neem deel aan een interessante workshop. Je vindt hier niet enkel onze eigen evenementen & workshops, maar ook workshops die we samen met partners organiseren.

Wie is de vaste vroedvrouw uit mijn regio?

Foto vroedvrouw en mama met kindje

In elke regio kan je rekenen op een vaste vroedvrouw. Wanneer je vaste vroedvrouw toch een dag afwezig zou zijn, staat er een vaste duo-partner klaar. Zo ben je zeker dat er altijd iemand jou en je baby met raad en daad kan ondersteunen.

Onze aanpak

Elke aanstaande mama, ongeacht bij welk ziekenfonds je aangesloten bent, kan bij ons een vroedvrouw aanvragen. In overleg met jou bekijken we hoe we je het best kunnen begeleiden. Je vroedvrouw zet de zorgen verder zoals gestart op de kraamafdeling.

Het merendeel van onze vroedvrouwen behaalde een diploma lactatiekundige. Zeer nuttig om je advies te geven over het voeden van je baby, het afkolven en alles wat hiermee te maken heeft. Maar ook als je kiest voor flesvoeding kan zij je antwoorden geven op al je vragen.

We besteden veel aandacht aan het bijscholen van onze medewerkers. Zo leren onze vroedvrouwen steeds de nieuwste inzichten.

Je zorggegevens noteren we in je kraamdossier. Je kan bij ieder huisbezoek op dezelfde vroedvrouw rekenen. Wanneer ze een dag afwezig zou zijn, is er een vaste duo-partner voorzien. Zo kunnen we je permanentie 7 dagen op 7 verzekeren.

Hoe kunnen wij jou ondersteunen?

Begeleiding tijdens de zwangerschap

In een aantal Limburgse ziekenhuizen wordt er aangeraden om de medische controles bij de gynaecoloog af te wisselen met huisbezoeken door een vroedvrouw/huisarts.

Kennismakingsbezoek tijdens de zwangerschap

Wil je kennismaken met de vroedvrouw die je ook na de bevalling zal begeleiden? Dan kan je ook vrijblijvend een eenmalig kennismakingsbezoek in je zwangerschap aanvragen.

Tijdens dit bezoek kunnen we je kraamdossier al opstellen, krijg je nuttige info over het verdere verloop van je zwangerschap en bereiden we samen de thuiskomst voor.

Opvolging na de bevalling van moeder & kind

Bij elk huisbezoek doen we een medische controle van moeder en kind:

  • Medische controle moeder: baarmoederstand, bloedverlies, knip, verzorging wonde keizersnede ...
  • Medische controle van baby: opvolgen van gewicht, hielprik, aanleren van hygiënische verzorging ...

Daarnaast kan je ook bij haar terecht voor:

  • Begeleiding bij borst- of flesvoeding
  • Tips en antwoorden op al je vragen

Informatie-overdracht met andere zorgverleners

We zorgen voor de nodige informatie-overdracht aan zorgverleners die betrokken zijn in je zorg, zoals je gynaecoloog, huisarts en Kind & Gezin. Met de juiste info kan de zorg voor moeder en kind beter georganiseerd worden.

Hulpmiddelen

Je kan bij het Wit-Gele Kruis ook terecht voor het huren van hulpmiddelen zoals een afkolfapparaat of babyweegschaal. Deze hulpmiddelen kunnen ook ontleend worden indien je geen beroep doet op een vroedvrouw van het Wit-Gele Kruis en ongeacht het ziekenfonds waarbij je aangesloten bent.

Als het anders loopt...

Ook als een zwangerschap eindigt in een miskraam, kan de vroedvrouw voor jou extra ondersteuning bieden. Zij begeleidt en verzorgt jou en biedt een luisterend oor.

Praktisch

Hoe vaak komen wij langs?

Het aantal bezoeken van je vroedvrouw is afhankelijk van jouw behoeften. Gemiddeld komt de vroedvrouw 6 à 7 keer aan huis, maar dat kan meer of minder zijn. Samen met jullie als jonge ouders wordt dit op maat bekeken. De eerste 5 dagen - of  als er verwikkelingen zijn - komen we dagelijks, ook in het weekend en op feestdagen. Vanaf de 6de dag na je bevalling, kunnen de bezoeken gespreid worden. Je kan je bezoeken opnemen tot maximum 1 jaar na de bevalling.

Heb ik een voorschrift nodig?

Voor een standaard aantal bezoeken, heb je geen voorschrift van de arts nodig. Zijn de huisbezoeken waar je recht op hebt voorbij en ervaar je toch nog problemen? Dan kan je vroedvrouw langer komen. Voor deze verlenging heb je wel een voorschrift van je arts nodig.

Hoeveel kost het?

Onze vroedvrouwen zijn geconventioneerd en werken met de derdebetalersregeling. De mutualiteit zal de vroedvrouw dus rechtstreeks vergoeden voor de medische zorg. 

Daarnaast zullen onderstaande kosten* rechtstreeks aan jou aangerekend worden. De mutualiteit komt hier niet in tussen.

  • Eerste consult: opstartforfait (€ 20)
    Bij start van onze zorg, tijdens het eerste bezoek (voor of na de bevalling), wordt een eenmalig opstartforfait van 20 euro aangerekend. 
  • Consulten tijdens de zwangerschap (gratis)
    De consulten tijdens de zwangerschap worden volledig en rechtstreeks door de mutualiteit betaald. Deze bezoeken worden, indien er geen medisch voorschrift is, enkel op weekdagen overdag ingepland. Je betaalt hiervoor geen bijkomende eigen bijdrage.
  • Consulten na de bevalling: zorgforfait (€ 10/bezoek)
    De consulten na de bevalling worden ook rechtstreeks door de mutualiteit aan de vroedvrouw betaald. Daarnaast betaal je  per consult zelf een zorgforfait van 10 euro. Dit zorgforfait omvat een tegemoetkoming voor de vervoers- en de administratieve kosten.
  • Consultaties na het eerste levensjaar (€ 50/bezoek)
    Ook na het eerste levensjaar zijn consultaties mogelijk, maar dan is er geen tussenkomst van de mutualiteit en rekenen wij 50 euro  per bezoek aan. Deze bezoeken worden enkel op weekdagen overdag ingepland.
  • Niet-tijdige annulatie
    Voor afspraken die niet de avond voordien voor 16u worden afgezegd, wordt € 10 aangerekend. 

*Een aantal hospitalisatieverzekeringen betalen deze kosten achteraf gedeeltelijk of volledig terug. Vraag dit na bij je hospitalisatieverzekering.

Gemiddelde kost per gezin

Een gemiddeld traject van een gezin in zorg bij ons Vroedkundeteam bestaat uit 3 bezoeken tijdens de zwangerschap en 8 bezoeken na de bevalling. Een gezin betaalt gemiddeld € 100 voor het volledige traject. 

Geen mutualiteit

Indien je niet bij een Belgische mutualiteit aangesloten bent, ontvang je een factuur en betaal je de zorg door de vroedvrouw volledig en rechtstreeks aan het Wit-Gele Kruis. Je ontvangt een getuigschrift waarmee je de kosten eventueel kan terugvorderen van je privéverzekering.

Sinds 1 maart 2024 zijn we verplicht om in de verpleegpost informatie uit te hangen over de tarieven.

Wanneer moet ik betalen?

Voor alle kosten die niet rechtstreeks via de mutualiteit worden geregeld, ontvang je achteraf een factuur. Je hoeft dus niet op het moment zelf aan de vroedvrouw te betalen.

Wat zijn de veelgestelde vragen van andere (aanstaande) ouders? (FAQ)

Ongetwijfeld zit je als aankomende / nieuwe ouders met veel vragen. Wij lijsten een aantal veelgestelde vragen voor je op, mét het antwoord hierop.

Enkele voorbeelden:

  • Mag ik met mijn pasgeboren baby naar buiten? 
  • Hoelang moet ik de flessen steriliseren?
  • Herkent de baby mijn geur?
  • ...

Bekijk hier onze FAQ

Hebben jullie nog andere nuttige tips voor mij?
Kan ik nog via andere kanalen tips en info van jullie bekijken?
  • Onze website bevat een 'Tips en zorgverhalen-sectie' met als thema 'Voor & na bevalling'. Bekijk 'm hier
  • Op onze Facebook-pagina en onze Instagram-pagina delen we deze en andere info. Je vindt er ook recensies van een aantal mama's die jou voorgingen. Vind onze pagina's leuk en blijf zo op de hoogte van onze berichten! 

Erkenning voor kwalitatieve postnatale zorg

Onze vroedvrouwen kregen elk de erkenning voor kwalitatieve postnatale zorg. Dit wil zeggen dat zij werken volgens de aanbevelingen die werden uitgeschreven door de Vlaamse beroepsorganisatie van Vroedvrouwen (VBOV) in samenwerking met de Vlaamse gynaecologen (VVOG), de Vlaamse Kinderartsen (VVK), Kind en Gezin en de Expertisecentra Kraamzorg.

Elke vroedvrouw engageert zich om wetenschappelijk onderbouwde zorg op maat aan te bieden. Respect voor de eigenheid, culturele diversiteit van het gezin en financiële transparantie zijn daarbij een evidentie. Als team wordt ook een permanentie voorzien om aan dringende medische oproepen te kunnen beantwoorden.

Meer info

West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen

Welkom bij ons vroedvrouwenteam!

Foto vroedvrouwen Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

Alle aanstaande en pas bevallen moeders kunnen terecht bij het vroedvrouwenteam van Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen. 

Contacteer ons via 09 265 69 40 of vroedvrouwen@wgkovl.be of geef je aanvraag online door.

Onze vroedvrouwen staan in voor aanvullende zorg voor en na je bevalling. Dit in nauw overleg met je huisarts en gynaecoloog. Ze hebben de juiste kennis en technische en psychosociale vaardigheden om jouw welzijn en dat van je baby te onderzoeken en op te volgen.

Ons vroedvrouwenteam is actief over de hele provincie. Bij elk huisbezoek kan je op dezelfde vroedvrouw rekenen. Bij afwezigheid van je vroedvrouw is er een vaste vervanger voorzien die dankzij een up-to-date elektronisch vroedvrouwendossier en een persoonlijke briefing perfect op de hoogte is.

Elke aanstaande mama, ongeacht bij welk ziekenfonds je aangesloten bent, kan een Wit-Gele Kruisvroedvrouw aanvragen. Meer info in onze online brochure.

Hoe kunnen we jou ondersteunen?

Kennismakingsbezoek

Wil je kennismaken met de vroedvrouw die je na de bevalling zal begeleiden? Dan kan je vrijblijvend een eenmalig kennismakingsbezoek in je zwangerschap aanvragen.

Tijdens dit bezoek kunnen we je kraamdossier al opstellen, krijg je nuttige info over het verdere verloop van je zwangerschap en bereiden we samen de thuiskomst voor.

 

Prenatale zorg

Je kan de medische controles bij je gynaecoloog afwisselen met huisbezoeken door een vroedvrouw/huisarts. Tijdens vaste momenten in je zwangerschap plannen we met jou een opvolgingsmoment in. Meestal is dit rond 16, 24 en 32 weken. Tijdens dit huisbezoek is er ruimte voor je vragen en informatie over je zwangerschap, de bevalling en de zorg voor je baby.

Tijdens deze consultaties krijg je ook een medische controle. De vroedvrouw:

  • controleert je bloeddruk
  • volgt de groei van je baarmoeder
  • voert (indien nodig) een urinecontrole uit
  • beluistert na 12 weken de harttonen

Op vraag van de gynaecoloog kan de vroedvrouw een suikertest uitvoeren. Sowieso overleggen we steeds nauw met je gynaecoloog.

Verzorging van moeder & kind

Na je bevalling doen we bij elk huisbezoek een medische controle van jou en je kind:

  • moeder: controle van de baarmoeder, bloedverlies en eventuele knip, verzorging wonde keizersnede ...
  • baby: gewichtscontrole, hielprik, aanleren of begeleiden van een babybadje of de navelverzorging ...

Wanneer borstvoeding geven extra aandacht vraagt, kan je rekenen op de expertise van onze vroedvrouwen en lactatiekundigen. Ook wanneer je kunstvoeding geeft, kan je bij hen terecht met je vragen.

Als het anders loopt...

Ook als een zwangerschap eindigt in een verlies kan een vroedvrouw voor jou extra ondersteuning bieden. Ze begeleidt en verzorgt je en biedt een luisterend oor.

Praktisch

Hoe vaak komen wij langs?

Het aantal bezoeken van je vroedvrouw is afhankelijk van jouw behoeften. Gemiddeld komt de vroedvrouw 6 à 7 keer aan huis, maar dat kan meer of minder zijn. Samen met jullie als jonge ouders wordt dit op maat bekeken. De eerste 5 dagen - of  als er verwikkelingen zijn - komen we dagelijks, ook in het weekend en op feestdagen. Vanaf de 6de dag na je bevalling, kunnen de bezoeken gespreid worden. Je kan je bezoeken opnemen tot maximum 1 jaar na de bevalling.

Hoeveel kost het?

Ben je aangesloten bij een ziekenfonds? Dan factureren we de kosten rechtstreeks aan je ziekenfonds. Dit heet het 'derdebetalerssysteem'. Ben je privé verzekerd? Dan betaal jij de kosten aan het Wit-Gele Kruis. Je ontvangt een getuigschrift voor verstrekte hulp waarmee je de kosten eventueel kan terugvorderen bij je verzekering.

Hier vind je een overzicht van de tarieven.

Heb ik een voorschrift nodig?

Je hebt geen doktersvoorschrift nodig. Zijn de huisbezoeken waar je recht op hebt voorbij en wens je verdere begeleiding? Dan kan je vroedvrouw langer komen. Voor deze verlenging heb je wel een voorschrift van je arts nodig.

Hoe werken jullie samen met andere zorgverleners?

Je vroedvrouw stemt zorgvuldig af met andere zorgverleners die betrokken zijn bij je zwangerschap, bevalling en de opvolging van je baby:

  • gynaecoloog
  • huisarts
  • vroedvrouw en pediater van het ziekenhuis
  • Kind & Gezin
  • ziekenfonds
  • diensten voor gezinszorg
  • Huizen van het Kind

Vrij toegankelijk

  • Er zijn momenteel geen activiteiten gepland

Schenk een cadeaubon

De cadeaubon van ons vroedvrouwenteam kan je aankopen voor gelijk welk bedrag of voor een specifieke workshop(reeks). Mail naar vroedvrouwen@wgkovl.be 

​​​​​​​Erkenning voor kwalitatieve postnatale zorg

Foto vroedvrouw en mama

Onze vroedvrouwen kregen elk de erkenning voor kwalitatieve postnatale zorg. Dit wil zeggen dat zij werken volgens de aanbevelingen die werden uitgeschreven door de Vlaamse beroepsorganisatie van Vroedvrouwen (VBOV) in samenwerking met de Vlaamse gynaecologen (VVOG), de Vlaamse Kinderartsen (VVK), Kind en Gezin en de Expertisecentra Kraamzorg.

Elke vroedvrouw engageert zich om wetenschappelijk onderbouwde zorg op maat aan te bieden. Respect voor de eigenheid, culturele diversiteit van het gezin en financiële transparantie zijn daarbij een evidentie. Als team wordt ook een permanentie voorzien om aan dringende medische oproepen te kunnen beantwoorden.

Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant bieden we deze dienstverlening niet aan. Op zoek naar een vroedvrouw in jouw buurt? Zoek een vroedvrouw via de website van de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen (VBOV).

Andere

Ben je op zoek naar een vroedvrouw aan huis in Wallonië? Surf dan naar deze website.

Een zorg of informatie aanvragen?


Wat is de locatie van de zorg?

Client Coordinates

Onze partners

Onze partners

Enkele mama's aan het woord

Ik heb niets dan lof over de hulp van jullie vroedvrouwen. Borstvoeding was voor ons geen evidentie en zij hebben echt alles gedaan en voorgesteld om het toch te doen slagen. En dan, eindelijk, na 3 weken begon onze dochter van de borst te drinken. Al het harde werk dat we samen hebben gedaan, heeft opgeleverd. Dikke pluim van ons!

Valerie
mama van Nina

Enkele mama's aan het woord

Tijdens mijn zwangerschap keek ik steeds uit naar de bezoekjes van mijn vroedvrouw. Ik kreeg een antwoord op al mijn vragen en een controle van mij en mijn kindje. Fantastische begeleiding, zowel voor de toekomstige mama als de partner! Tijdens een moment van onzekerheid of stress was ze het eerste aanspreekpunt. Ik kon steeds bij haar terecht.

Inez
mama van Marie

Enkele mama's aan het woord

Als ik vragen of twijfels had dan had de vroedvrouw altijd een antwoord klaar. Als eerste keer mama zijnde is het altijd leuk om iemand te hebben die je heel duidelijk alles kan uitleggen en daar ook de tijd voor neemt.

Dorien
mama van Louis

Enkele mama's aan het woord

Mede dankzij de goede ondersteuning van het WGK heb ik de borstvoeding blijven doorzetten! Anders was ik na een week gestopt, nu na 3 maanden geef ik nog steeds borstvoeding.
Céline
mama van Lars

Enkele mama's aan het woord

Wekelijks bezoek van vroedvrouw zorgt voor een gerust gevoel als er zich vragen voordoen rond verzorging en gezondheid van de baby.
Femke
mama van Olivia

Enkele mama's aan het woord

Goede begeleiding voeding baby en gewichtsopvolging. Goede opvolging gezondheid mama - wonde keizersnede, bloeddruk, welzijn … Tips en zinvolle ondersteuning.
Charlotte
mama van Victor

Enkele mama's aan het woord

Na zes lange weken moeilijk borstvoeding geven, merkte mijn vroedvrouw op dat mijn zoontje onder meer een te strakke lipriem en tongriem had. Ze besloot om foto's te nemen en liet een lactatiekundige langskomen. Ze ging mee om mijn zoontje te laten behandelen en zorgde ook voor mentale ondersteuning. Zonder mijn vroedvrouw had ik de borstvoeding al lang opgegeven. Ze bleef in mij en mijn zoontje geloven wanneer ik dat niet meer kon. Bedankt voor alles en nog veel meer. Jullie zijn echt een TOP-team!
Sara
mama van Rein