COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

(In)continentie en darmproblemen

(In)continentie en darmproblemen

Heb je last van urineverlies, obstipatie of verlies van stoelgang? Jouw thuisverpleegkundige zoekt samen met jou en je huisarts naar de oorzaken en mogelijke oplossingen. 

Hoe kunnen we jou helpen?
0

Urineverlies 

Incontinentie of ongewild urineverlies heeft een grote impact op je levenskwaliteit. Samen met je arts bekijken we de oorzaak van het urineverlies. Indien nodig zoeken we samen met jou naar een geschikt hulpmiddel. Jouw comfort staat hierbij voorop.  

Hoe kunnen we je helpen bij incontinentie? »

Verlies van stoelgang

Ongecontroleerd stoelgangverlies is vervelend. Wij zoeken samen met jou naar een geschikt hulpmiddel zoals bv. een verband of broekje voor urine- of stoelgangverlies. Hierbij hechten we veel belang aan je comfort. 

Obstipatie

Obstipatie is een verstopping van de darmen. Je verpleegkundige kan dit oplossen door een lavement te plaatsen of stoelgang te verwijderen.  

Hoe verhelpen we obstipatie? » 

Darmspoeling 

Een darmspoeling ledigt (een deel) van de dikke darm door water op lichaamstemperatuur in de darm in te brengen. 

Hoe verloopt een darmspoeling thuis? »

Contacteer het Wit-Gele Kruis in jouw buurt

Of bekijk alle locaties
Praktisch
0

Hoeveel kost het?

Het Wit-Gele Kruis factureert jouw verzorging rechtstreeks aan je ziekenfonds. Daarom hebben we voor de meeste zorgen een doktersvoorschrift nodig. Alleen zo betaalt je ziekenfonds de toegediende zorgen aan ons terug. 

De wet bepaalt dat een beperkt aantal zorgen niet terugbetaald worden. Hiervoor vragen we een vergoeding. Informeer ernaar bij je zorgaanvraag.

Lees meer over de prijs van thuisverpleging en eventuele tegemoetkomingen.

0

Waar kan de verzorging doorgaan?

De ‘thuis’ in ‘thuisverpleging’ is een rekbaar begrip. We kunnen je ook op een andere locatie (school, werk, op vakantie,…) komen verzorgen. Daarnaast kan je ook in verschillende verpleegposten van het Wit-Gele Kruis terecht. 

Lees meer over de locatie van je zorg

0

Wanneer kan de zorg doorgaan?

We zijn er voor jou elke dag, de klok rond. Ook tijdens de weekends en op feestdagen. Afhankelijk van de zorgnood bepalen we samen met jou het tijdstip. Indien het nodig is, staat er ook een verpleegkundig nachtteam voor je klaar. 

Lees meer over het tijdstip van de zorg.

0

Waarom Wit-Gele Kruis?

  • 24/7 bereikbaar 
  • Specialisten in (in)continentie en darmproblemen ondersteunen de verpleegkundigen 
  • Je zorg is altijd verzekerd, ook tijdens weekends en feestdagen 
Nog vragen of een zorg aanvragen?

Contacteer het Wit-Gele Kruis in jouw buurt

Of bekijk alle locaties

Bekijk ook

Obstipatie

Obstipatie

Voor een betere en regelmatige stoelgang helpt de verpleegkundige je met het plaatsen van een lavement en het verwijderen van stoelgang.

Wat kan je zelf doen om urineverlies te voorkomen?

Incontinentie komt veel voor, op alle leeftijden en zowel bij mannen als vrouwen. De ene verliest enkele druppeltjes, een ander zijn hele blaasinhoud. Wat kan je er zelf aan doen?

Incontinentie: welke hulpmiddelen zijn er?

Incontinentie of ongecontroleerd urineverlies is nog steeds een taboe. Nochtans is het een probleem waar 600.000 Belgen dagelijks mee kampen. Gelukkig zijn er heel wat nieuwe hulpmiddelen die het comfort aanzienlijk verhogen.

(In)continentie en darmproblemen in jouw gemeente

© 2022 Wit-Gele Kruis