Foto van patiënt die water drinkt Foto van patiënt die water drinkt

(In)continentie en darmproblemen

Heb je last van urineverlies, obstipatie of verlies van stoelgang? Jouw thuisverpleegkundige zoekt samen met jou en je huisarts naar de oorzaken en mogelijke oplossingen. 

Hoe kunnen we jou helpen?

Urineverlies 

Incontinentie of ongewild urineverlies heeft een grote impact op je levenskwaliteit. Samen met je arts bekijken we de oorzaak van het urineverlies. Indien nodig zoeken we samen met jou naar een geschikt hulpmiddel. Jouw comfort staat hierbij voorop.  

Hoe kunnen we je helpen bij incontinentie? »

Verlies van stoelgang

Ongecontroleerd stoelgangverlies is vervelend. Wij zoeken samen met jou naar een geschikt hulpmiddel zoals bv. een verband of broekje voor urine- of stoelgangverlies. Hierbij hechten we veel belang aan je comfort. 

Jouw thuisverpleegkundige heeft ook aandacht voor de hiermee samengaande praktische regelingen, aanpassingen en huidproblemen. 

Obstipatie

Obstipatie is een verstopping van de darmen. Je verpleegkundige kan dit oplossen door een lavement te plaatsen of stoelgang te verwijderen.  

Hoe verhelpen we obstipatie? » 

Darmspoeling 

Een darmspoeling ledigt (een deel) van de dikke darm door water op lichaamstemperatuur in de darm in te brengen. 

Hoe verloopt een darmspoeling thuis? »

Praktisch

Hoeveel kost het?

Het Wit-Gele Kruis factureert jouw verzorging rechtstreeks aan je ziekenfonds. Daarom hebben we in bepaalde gevallen een doktersvoorschrift nodig. Alleen zo betaalt je ziekenfonds de toegediende zorgen aan ons terug. 

De wet bepaalt dat een beperkt aantal zorgen niet terugbetaald worden. Hiervoor vragen we een vergoeding. Informeer ernaar bij je zorgaanvraag.

Lees meer over de prijs van thuisverpleging en eventuele tegemoetkomingen.

Waar kan de verzorging doorgaan?

Het Wit-Gele Kruis biedt niet alleen zorg aan huis. Je bent ook welkom in een van onze verpleegposten in jouw buurt. Maak een afspraak en kom langs op het tijdstip dat voor jou past. We kunnen je ook op een andere locatie (school, werk, op vakantie, …) verzorgen.

Wanneer kan de zorg doorgaan?

We zijn er voor jou elke dag, de klok rond. Ook tijdens de weekends en op feestdagen. Afhankelijk van de zorgnood bepalen we samen met jou het tijdstip. Indien het nodig is, staat er ook een verpleegkundig nachtteam voor je klaar. 

Lees meer over het tijdstip van de zorg.

Een zorg of informatie aanvragen?


Wat is de locatie van de zorg?

Client Coordinates

Waarom Wit-Gele Kruis?

  • 24/7 bereikbaar 
  • Specialisten in (in)continentie en darmproblemen ondersteunen de verpleegkundigen 
  • Je zorg is altijd verzekerd, ook tijdens weekends en feestdagen 

Het Wit-Gele Kruis draait om mensen

Incontinentie komt voor in verschillende vormen en kent verschillende oorzaken. Met de beslissingsboom kijken we welk materiaal het best voor je geschikt is. Niet enkel absorberend materiaal maar ook een condoomkatheter met bijhorende urinecollector kan een discrete oplossing zijn.

Foto Annelien
Annelien Declerq
referentieverpleegkundige geriatrie-dementie-incontinentie

(In)continentie en darmproblemen in jouw gemeente