Stages Stages

Stages

Op zoek naar een leerrijke en afwisselende stage? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Via een stage leer je het Wit-Gele Kruis kennen, proef je van een eerste jobervaring en kan je groeien in bekwaamheid. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Si mala non sunt, iacet omnis ratio Peripateticorum. Hic ambiguo ludimur. Quaerimus enim finem bonorum. Vide, quantum, inquam, fallare, Torquate. Occultum facinus esse potuerit, gaudebit; Duo Reges: constructio interrete. Sed ad bona praeterita redeamus. Non laboro, inquit, de nomine.

Hic ambiguo ludimur. Quaerimus enim finem bonorum. Vide, quantum, inquam, fallare, Torquate. Occultum facinus esse potuerit, gaudebit; Duo Reges: constructio interrete. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Si mala non sunt, iacet omnis ratio Peripateticorum. Hic ambiguo ludimur. Quaerimus enim finem bonorum. Vide, quantum, inquam, fallare, Torquate.

Quantum, inquam, fallare, Torquate. Occultum facinus esse potuerit, gaudebit; Duo Reges: constructio interrete. Sed ad bona praeterita redeamus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Si mala non sunt, iacet omnis ratio Peripateticorum. Hic ambiguo ludimur. Quaerimus enim finem bonorum. Vide, quantum, inquam, fallare, Torquate.

Deze informatie is afhankelijk van je locatie

Geef je locatie in zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Let op dat je de locatie van de zorg opgeeft als die niet hetzelfde is als je huidige locatie.

Antwerpen

In welke richting zoek je een stage?

Stages voor student-verpleegkundigen

Hier vind je alles wat je moet weten over je stage bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen.

Stages voor student-vroedvrouwen

Hier vind je alles wat je moet weten over je stage bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen.

Limburg

In welke richting zoek je een stage?

Stages voor student- verpleegkundigen

Een goede manier om het Wit-Gele Kruis Limburg te leren kennen en van een job als thuisverpleegkundige te proeven, is een stage lopen.

Hier vind je alles wat je moet weten om je stage in goede banen te leiden. 

Stages voor student- vroedvrouwen

Een goede manier om het Wit-Gele Kruis Limburg te leren kennen en van een job als vroedvrouw aan huis te proeven, is een stage lopen.

Hier vind je alles wat je moet weten om je stage in goede banen te leiden.

Stages voor student- zorgkundigen

Momenteel hebben we slechts een beperkt aantal stageplaatsen voor student-zorgkundigen. Stage-aanvragen kunnen via de coördinator van de opleiding aangevraagd worden. 

Stages voor administratief bedienden

Ben je bezig met een bachelor-opleiding en heb je interesse in een stage als administratief bediende in één van onze afdelingen? Neem dan contact op via stage@limburg.wgk.be.

Andere stages

Staat de functie waar jij stage wil voor doen niet in de andere blokjes op deze pagina? Bezorg ons dan de omschrijving van je gewenste stageplaats via stage@limburg.wgk.be. We bekijken dit dan en laten je zeker weten of dit binnen onze organisatie mogelijk is.

West-Vlaanderen

Een waaier aan mogelijkheden

Een stage bij het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen biedt een waaier aan mogelijkheden! Je kan rekenen op een kwalitatieve stage, zowel inhoudelijk als op vlak van begeleiding. Je krijgt de kans om tijdens je stage te proeven van de unieke wereld van de thuisverpleging, die heel wat meer te bieden heeft dan je misschien op het eerste zicht denkt!

Info voor studenten

Voor je begint met jouw stage spoken er misschien nog veel vragen door je hoofd: welke voorbereidingen moet ik treffen? Wie wordt mijn stagementor? Geen zorgen! Wij hebben alle essentiële informatie verzameld om jouw stage vlot te laten verlopen.

Info voor scholen

Het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen biedt verschillende stageplaatsen voor zowel studenten verpleegkunde, werkveldverkenning voor HAIO's en studenten master in de farmaceutische wetenschappen.

Op zoek naar weekend- of vakantiewerk?

Ben je in het bezit van een zorgkundig visum (7e jaar zorgkundige of 1e jaar verpleegkundige afgewerkt) en ben je op zoek naar een leuke bijverdienste? Dan kan je terecht in één van onze afdelingen als jobstudent.

Nog vragen over stages?

Kathleen Vanwynsberghe

Sr. HR Business Partner

kathleen.vanwynsberghe@wgkwvl.be

Oost-Vlaanderen

Wie wordt stagiair bij Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen?

Elke student verpleegkunde kan stage lopen bij ons. Doorheen je volledige opleiding kan je bij ons terecht om (een eerste) ervaring op te doen in de thuisverpleging. We hebben stageplaatsen voor zowel gegradueerden als bachelors in de verpleegkunde.

Momenteel hebben we geen stageplaatsen voor studenten zorgkunde.
 

Functieprofiel thuisverpleegkundige

Een stage aanvragen bij Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen 

Info voor studenten

Het is je school die voor jou een stage moet aanvragen, dit kan je niet zelf doen. Daarna krijg je een mail van Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen met daarin de gegevens van het team waarin je aan de slag zal gaan. In deze mail staat ook je stageperiode vermeld.

Ongeveer een week voor je stage begint, zal iemand uit het team telefonisch contact opnemen met jou om de concrete afspraken voor je eerste stagedag te overlopen.

Neem zeker je gezondheidsbeoordeling mee op je eerste stagedag, deze moet in orde zijn om mee te kunnen op ronde. Meld eventuele bijkomende preventieve maatregelen meteen aan je stagementor of begeleidende verpleegkundige.

Tijdens de stageperiode zal je stagementor je begeleiden en beoordelen aan de hand van de begeleidingsfiche en het evaluatieformulier/medbook van je school.

Lees vooraf het functieprofiel van thuisverpleegkundige. Formuleer op basis hiervan een eerste aanzet voor jouw persoonlijke doelstellingen: beschrijf aan welke competenties je tijdens je stage wil werken en breng dit overzicht mee op je eerste stagedag.

Lees zeker ook de risicoanalyse voor je aan de slag gaat!

Info voor scholen

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen aanvaardt zowel  studenten graduaat in de basisverpleging als bachelorstudenten in de verpleegkunde. Elke stagiair krijgt een stagementor toegewezen. Samen met de stagebegeleider van de school zorgt hij/zij voor de nodige ondersteuning en begeleiding tijdens de volledige stageperiode.

Momenteel hebben wij geen stageplaatsen voor zorgkundigen.

Stagiairs bij Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen:

  • volgen de uren zoals die bepaald zijn door de stagementor, tenzij dit door de school anders is aangevraagd
  • kunnen ook tijdens het weekend worden ingezet
  • kunnen in verschillende wijken worden ingepland omwille van specifieke patiënten of rondes.

Via de stagemodule van Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen kan je de contactgegevens van studenten invullen. Heb je nog geen login? Contacteer ons via stage@wgkovl.be 

Vragen?

Heb je nog vragen? Mail dan naar stage@wgkovl.be.

Vlaams-Brabant
Stage verpleegkundige

Een waaier aan mogelijkheden

Reken op een kwalitatieve stage, zowel inhoudelijk als op vlak van begeleiding. Leer in de praktijk de zorgen we bij de patiënt thuis bieden: sondage, wondzorg (o.a. negatievedruktherapie), toiletzorgen, klaarzetten van medicatie, inspuitingen, infuustherapie aan huis, compressietherapie, TPN, spoelen van poortkatheters ... 

 

Praktische info voor scholen

Alle aanvragen voor stages gebeuren door de school en niet door de studenten zelf. Wil je als school een stage aanvragen? Of wil je meer info over onze werking?

Praktische info voor studenten

Voor je begint heb je misschien nog heel wat vragen. Wat moet je in orde brengen? Op welke uren begin je met je ronde? Wie is mijn stagementor? Hier vind je alle informatie om je stage in goede banen te leiden.

Welke stageplaatsen?

Voor wie?

  • verpleegkundigen in opleiding (HBO5 of bachelor)
  • zorgkundigen in opleiding
  • studenten HAIO (huisarts in opleiding)
  • studenten farmaceutische wetenschappen
  • master verpleeg- en vroedkunde

Kijkstage

De kijkstages beperken zich tot voormiddagrondes. Dit kan wel voor meerder opeenvolgende dagen. De namiddagen behouden we voor de studenten die vast stage doen bij ons.

 

Zorgstage (voor iedereen)

De ideale manier om ervaring op te doen in de wereld van de thuisverpleging. Als student ga je dagelijks op stap met de duo-verpleegkundige die je gaandeweg wegwijs maakt in alle aspecten van de job als thuisverpleegkundige. Samen met je stagementor sta je als student in voor de totaalzorg van de patiënt.

Totaalstage (2de en 3de Bachelor en HBO5)

Een totaalstage biedt een ideaal evenwicht tussen ervaring op het werkveld en een blik achter de schermen van onze organisatie. Het grootste deel van je stageperiode (80%) ga je op stap met een duo-verpleegkundige. De overige tijd (20%) leer je het reilen en zeilen achter de schermen kennen (patiëntenbesprekingen, overlegmomenten ...)

Contractstage (4de bachelor)

Tijdens een contractstage ga je als student mee op het werkveld (60%) en leer je de werking van onze organisatie beter kennen (40%) tijdens intern en extern overleg, inscholingen en expertises... Aan de hand van je interesses vul je de stage grotendeels zelf in.

Lees de folder contractstage

Getuigenis

Audrey over haar stage bij het Wit-Gele Kruis:

“Tijdens mijn stage werd ik echt als een collega beschouwd. Ik mocht mee beslissingen nemen, proberen en oefenen. Het leuke aan de thuiszorg is dat je tijd kan nemen om de patiënten te leren kennen. Door de variëteit aan technieken blijf je ook gefocust en wordt het geen routine. Ik vond het gewoon een super leuke ervaring.”

 

Op zoek naar weekend- of vakantiewerk?

Heb je na je eerste jaar verpleegkunde een zorgkundig visum gehaald en ben je op zoek naar een leuke bijverdienste? Dan kan je terecht in een van onze afdelingen als jobstudent.

Vragen over stages? 

Andere

Het Wit-Gele Kruis heeft enkel zorgverlenende vestigingen in Vlaanderen. Verander je provincie om te kijken welke zorggerelateerde stages je bij het Wit-Gele Kruis kan doen.

Wil je graag werkervaring opdoen in Brussel bij de Federatie van het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen? Contacteer ons via directie@vlaanderen.wgk.be en we bekijken samen wat er mogelijk is binnen de doelstellingen van onze werking en de relevantie van de opdracht.