Stages
Stages

Stages

Op zoek naar een leerrijke en afwisselende stage? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Via een stage leer je het Wit-Gele Kruis kennen, proef je van een eerste jobervaring en kan je groeien in bekwaamheid.

Er is informatie die afhankelijk is van je locatie.
Duid hieronder jouw locatie aan om de juiste informatie te krijgen.
Een provincie kan in het grijs staan. Dan is er voor die locatie geen specifieke info beschikbaar.
 

Informatie voor  

West-Vlaanderen
stage Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen

Een waaier aan mogelijkheden

Een stage bij het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen biedt een waaier aan mogelijkheden! Je kan rekenen op een kwalitatieve stage, zowel inhoudelijk als op vlak van begeleiding. Je krijgt de kans om tijdens je stage te proeven van de unieke wereld van de thuisverpleging, die heel wat meer te bieden heeft dan je misschien op het eerste zicht denkt!

Oost-Vlaanderen
Een stage aanvragen bij Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen
Vragen?

Heb je nog vragen? Mail dan naar stage [at] wgkovl.be.

Antwerpen
In welke richting zoek je een stage?
Vlaams-Brabant

Een waaier aan mogelijkheden

Reken op een kwalitatieve stage, zowel inhoudelijk als op vlak van begeleiding. Leer in de praktijk de zorgen we bij de patiënt thuis bieden: sondage, wondzorg (o.a. negatievedruktherapie), toiletzorgen, klaarzetten van medicatie, inspuitingen, infuustherapie aan huis, compressietherapie, TPN, spoelen van poortkatheters ... 

 

Welke stageplaatsen?

Voor wie?

  • verpleegkundigen in opleiding (HBO5 of bachelor)
  • zorgkundigen in opleiding
  • studenten HAIO (huisarts in opleiding)
  • studenten farmaceutische wetenschappen
  • master verpleeg- en vroedkunde

Kijkstage

De kijkstages beperken zich tot voormiddagrondes. Dit kan wel voor meerder opeenvolgende dagen. De namiddagen behouden we voor de studenten die vast stage doen bij ons.

 

Zorgstage (voor iedereen)

De ideale manier om ervaring op te doen in de wereld van de thuisverpleging. Als student ga je dagelijks op stap met de duo-verpleegkundige die je gaandeweg wegwijs maakt in alle aspecten van de job als thuisverpleegkundige. Samen met je stagementor sta je als student in voor de totaalzorg van de patiënt.

Totaalstage (2de en 3de Bachelor en HBO5)

Een totaalstage biedt een ideaal evenwicht tussen ervaring op het werkveld en een blik achter de schermen van onze organisatie. Het grootste deel van je stageperiode (80%) ga je op stap met een duo-verpleegkundige. De overige tijd (20%) leer je het reilen en zeilen achter de schermen kennen (patiëntenbesprekingen, overlegmomenten ...)

Contractstage (4de bachelor)

Tijdens een contractstage ga je als student mee op het werkveld (60%) en leer je de werking van onze organisatie beter kennen (40%) tijdens intern en extern overleg, inscholingen en expertises ... Aan de hand van je interesses vul je de stage grotendeels zelf in.
 

Lees meer over de contractstages

Stagiaire Audrey getuigt

Audrey over haar stage bij het Wit-Gele Kruis:

“Tijdens mijn stage werd ik echt als een collega beschouwd. Ik mocht mee beslissingen nemen, proberen en oefenen. Het leuke aan de thuiszorg is dat je tijd kan nemen om de patiënten te leren kennen. Door de variëteit aan technieken blijf je ook gefocust en wordt het geen routine. Ik vond het gewoon een super leuke ervaring.”

 

Vragen over stages? 

Nathalie Govaerts 

HR adviseur stages en welzijn

stage [at] wgkvlb.be

Limburg
In welke richting zoek je een stage?

Stages voor administratief bedienden

Ben je bezig met een bachelor-opleiding en heb je interesse in een stage als administratief bediende in één van onze afdelingen? Neem dan contact op via stage [at] limburg.wgk.be.

Andere stages

Staat de functie waar jij stage wil voor doen niet in de andere blokjes op deze pagina? Bezorg ons dan de omschrijving van je gewenste stageplaats via stage [at] limburg.wgk.be. We bekijken dit dan en laten je zeker weten of dit binnen onze organisatie mogelijk is.

Andere

Het Wit-Gele Kruis heeft enkel zorgverlenende vestigingen in Vlaanderen. Verander je provincie om te kijken welke zorggerelateerde stages je bij het Wit-Gele Kruis kan doen.

Wil je graag werkervaring opdoen in Brussel bij de Federatie van het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen? Contacteer ons via directie [at] vlaanderen.wgk.be (subject: Spontane%20sollicitatie%20Wit-Gele%20Kruis%20van%20Vlaanderen)  en we bekijken samen wat er mogelijk is binnen de doelstellingen van onze werking en de relevantie van de opdracht.

© 2023 Wit-Gele Kruis