COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

30.000 plastic flesjes uit de omloop

14 mei 2020

Het Wit-Gele Kruis van Antwerpen plaatst de komende weken een waterfontein in elke afdeling. Deze tapkranen filteren het kraantjeswater en vervangen de plastic waterflessen die collega's krijgen. Zo wil het Wit-Gele Kruis heel wat wegwerpplastic uit de omloop halen.

Algemeen directeur Stefaan Sarens licht toe: "Jaarlijks verbruiken we meer dan 30.000 plastic waterflesjes. Deze gaan volledig uit de omloop. Dat is goed voor het milieu, maar brengt ook andere voordelen mee. Zo komt er meer opslagplaats vrij in de afdelingen, waar de paletten met waterflesjes veel ruimte innamen. Op lange termijn besparen we in kosten en vormen de waterfonteinen een slimme en milieuvriendelijke investering."

Het idee is vorig jaar ontstaan op de Dag van de Verpleegkundige. Het Wit-Gele Kruis schonk toen een Dopper drinkfles aan alle collega's als geschenk en die actie viel in goede aarde. Stefaan Sarens legt verder uit: "De Doppers werden enorm positief onthaald. Dat gaf inspiratie om de groene trend verder te zetten. Na een geslaagde test met de waterfonteinen in ons provinciaal secretariaat, worden nu ook onze 15 afdelingen voorzien."

Dopper-waterfontein

© 2019 Wit-Gele Kruis