COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Als huisarts deelnemen aan ‘werkgroep ethiek’?

22 februari 2021
Werkgroep ethiek

Vaak ‘worstelen’ onze medewerkers met het mentale en ethische aspect van hun job. Doe ik genoeg om een impact te hebben op de zorg, het leven en de omstandigheden van een patiënt? Kan dit soms ook tegenstrijdig zijn? En zorgt dit dan voor spanning en stress?

Adviserende rol werkgroep ethiek

Om te ondersteunen bij bepaalde mentale en ethische kwesties hebben we binnen Wit-Gele Kruis Limburg enkele jaren geleden de werkgroep ethiek opgericht. De werkgroep bestaat uit medewerkers vanuit alle disciplines, zoals leidinggevenden, verpleeg- en zorgkundigen, enz. en staat onder leiding van een ethicus. Zij hebben een adviserende, consultatieve en educatieve rol. Er komen zeker niet altijd omstreden thema's aan bod maar wel zorgethiek van kleine dingen waarvan ‘menselijke waardigheid’ vaak het uitgangspunt is.   

Oproep naar deelname huisarts

Ook de rol van de huisarts komt in zulke omstandigheden geregeld aan bod, vaak als de verbindende persoon in een complex dossier. Bij de huisarts toetsen de zorgverleners hun vermoedens of bevindingen af en maken ze afspraken voor een verdere aanpak. Daarom willen ons team graag uitbreiden met een huisarts. 

Interesse?

Wil je je kandidaat stellen of wil je nog wat meer info? Contacteer dan Carine Ogiers (contactpersoon werkgroep ethiek) via carine.ogiers [at] limburg.wgk.be

© 2019 Wit-Gele Kruis