Gentse thuisverpleegkundigen dopen Wit-Gele Kruis-luchtballon

31 juli 2022

Om zowel hun 85-jarig jubileum te vieren als de komende jaren hun medewerkers bedanken, lanceert Wit-Gele Kruis een eigen luchtballon. “85 jaar is een jubileum dat al eens in de verf gezet mag worden. Onze organisatie kent een lange geschiedenis, en we zijn van plan om nog lang samen onderweg te gaan, met onze patiënten, zorgpartners, én medewerkers,” aldus algemeen directeur Wim Allemeersch. De slogan “Samen onderweg” staat dan ook prominent op de luchtballon.

Op 30 juli steeg de Wit-Gele Kruis-luchtballon op voor de eerste officiële vaart. Acht verpleegkundigen van lokaal team Gent Noordwest, met Mariakerke als uitvalbasis, zijn de gelukkigen die met de maiden flight meevaren, en dus voor een keer niet zelf aan het stuur zitten. Thuisverpleegkundige Sophie Thoen: “Spannend om ook eens onze vertrouwde ronde vanuit de lucht te kunnen zien. Ik ga zeker zwaaien naar onze patiënten!”

Met de luchtballon mikt Wit-Gele Kruis op visibiliteit, maar het is ook een beloning voor de medewerkers. “Dit jaar schenken we nog een 100-tal vaarten weg. De komende jaren krijgt iedereen de kans om mee te varen. Ik raad iedereen, en verpleeg- en zorgkundigen in het bijzonder, dan ook gewoon aan om te solliciteren bij ons,“ klinkt het.

De opvallende Wit-Gele Kruis-ballon is vanaf deze zomer te spotten in het Vlaamse luchtruim. Hij is van het type Cameron Z-250 en geschikt voor een 11tal passagiers, afhankelijk van de weersomstandigheden. De ballon is te boeken via Ballonvaarten Stijn Vercauteren.

Over Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

Wit-Gele Kruis is de grootste organisatie voor thuisverpleging in Vlaanderen. In Oost-Vlaanderen verzorgen we maandelijks meer dan 17.000 patiënten. Wit-Gele Kruis – al 85 jaar een vaste waarde in de thuisverpleging – is gespecialiseerd in wondzorg, diabetes, palliatieve zorg, stoma- en incontinentiezorg, psychiatrische zorg, geriatrie, ergonomie en ethisch zorg verlenen. Als expert in thuisverpleging verlenen we zorg op maat volgens de meest recente verpleegkundige technieken. Warme zorg is de drijfveer van onze meer dan 1650 medewerkers, die in nauw contact staan met lokale huisartsen, ziekenhuizen, mantelzorgers en andere zorgpartners.

Meer info:

Annelies Vermandel | Verantwoordelijke communicatie en marketing
annelies.vermandel [at] wgkovl.be | M. 0477 25 43 60

 

© 2022 Wit-Gele Kruis