COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

mijnWGK: nu ook mogelijk om te reageren of bijlagen toe te voegen

30 januari 2018
mijnWGK

Vanaf 1 februari is het mogelijk om vanuit de applicatie mijnWGK een reacties of vragen door te sturen. Dat kan handig zijn als je een opmerking over een observatie hebt bijvoorbeeld of als je de zorg wil aanpassen.

Je kan dit op 3 manieren doen

 1. op patiëntniveau

 2. op rubriekniveau (bijv. observaties, parameters …)

 3. op een specifieke observatie of parameter

Hoe voeg je een vraag, opmerking of bijlage toe?

 1. Je vindt op elk scherm en achter elke observatie of  parameter dit icoontje terug: icoon reageren
 2. Klik op icoon reageren
 3. Een pop-up-venster verschijnt. Hierin kan je je reactie/vraag ingeven.
 4. Nadat je bericht verstuurd werd, ontvang je de melding dat jouw vraag/reactie verwerkt wordt binnen de normale kantooruren.
  vraag of opmerking verzonden
 5. De hoofd- of adjunct-hoofdverpleegkundige van jouw afdeling verwerkt je vraag en informeert eventueel de verpleegkundige die de zorg uitvoert bij de betrokken patiënt.

 6. Of en op welke manier jouw vraag opgevolgd werd, vind je terug onder de rubriek ‘observaties’ in mijnWGK.

Hoe snel wordt je vraag of opmerking verwerkt?

Verstuur je jouw bericht tijdens de kantooruren (weekdagen tussen 8u00 en 16u30)? Dan wordt je reactie/vraag dezelfde werkdag verwerkt. Verstuur je jouw bericht buiten de kantooruren, in het weekend of op een feestdag, dan wordt je vraag/reactie de volgende werkdag verwerkt.

Dringende boodschappen

Geef dringende boodschappen steeds telefonisch door. Tijdens de kantooruren kom je rechtstreeks bij de afdelingsleiding terecht. Buiten de kantooruren wordt je verder geholpen door een verpleegkundige in onze zorgcentrale (24u/24u).

Het telefoonnummer van jouw afdeling vind je onder het tabblad ‘contactgegevens WGK’.

Bijvoorbeeld

Vrijdagavond om 17u30 zie je een observatie van een patiënt via mijnWGK. Naar aanleiding van deze observatie wens je dat er bijkomende zorgen worden opgestart in de voormiddag. Je hebt dan 2 opties:

 1. Verstuur een reactie/vraag via “Mijn wgk”. De (adjunct-)hoofdverpleegkundige zal dit bericht maandag in de loop van de dag verwerken. Ten laatste dinsdagvoormiddag zal de verpleegkundige de bijkomende zorgen uitvoeren en je via een observatie op de hoogte brengen.
 2. Je belt vrijdagavond naar de afdeling en wordt doorgeschakeld naar de zorgcentrale (24u/24u). De verpleegkundige die jouw oproep beantwoordt, geeft je vraag door aan de betrokken verpleegkundige. De bijkomende zorgen worden vanaf zaterdagvoormiddag uitgevoerd.

Meer info?

Voor meer info over mijnWGK kan je terecht op onze website of bij:

Vincent Moermans
coördinator mijnWGK in Limburg
089-30 08 87
mijnwgk [at] limburg.wgk.be

 

© 2019 Wit-Gele Kruis