COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Moeder en dochter samen aan de slag in het vaccinatiecentrum

17 juni 2021
Foto van moeder en dochter in vaccinatiecentrum

Collega Sonja van Wit-Gele Kruis Lanaken en haar dochter Michelle (ZOL) steken de handen uit de mouwen in vaccinatiecentrum Lanaken-Maasmechelen. We vroegen even naar hun motivatie en het reilen en zeilen in zo'n vaccinatiecentrum.

Wat is precies jouw functie in het vaccinatiecentrum?

Sonja: We zijn beiden verpleegkundige, ik bij Wit-Gele Kruis Lanaken en Michelle in het ZOL in Genk. We nemen in het vaccinatiecentrum anamneses af en dienen ook vaccins toe. Voorlopig hebben we nog geen vaccins opgetrokken, maar dit willen we bij vraag ook nog doen.

Waarom heb je je kandidaat gesteld om mee te helpen in het vaccinatiecentrum?

Sonja: Ik heb hier niet over moeten nadenken toen de vraag kwam of we wilden meehelpen. Ik heb mij onmiddellijk opgegeven. We hebben genoeg meegemaakt tijdens deze pandemie. Al mijn kinderen werken in de zorg. Zij maken in hun nog jeugdig leven veel mee in het ziekenhuis. Ik wilde meehelpen zodat we zo vlug mogelijk uit deze pandemie geraken. Volgens mij is de enige manier om dat te realiseren zo vlug en zo veel mogelijk mensen vaccineren. Daar zijn veel verschillende handen voor nodig.

Michelle: Ik zag mijn mama dit doen en wilde graag ook meewerken. Ik heb me dus ook aangemeld om zo snel mogelijk uit deze pandemie te komen en terug onze vrijheid te krijgen.

Hoe voelt het om mee te kunnen helpen met vaccineren in het vaccinatiecentrum?

Sonja: Heel goed. Je krijgt veel voldoening door mee te werken aan deze organisatie. Ik volg op de voet hoe het vaccinatiecijfer binnen ons centrum omhoog gaat. Als je ziet hoe het vooruit gaat, doet dat echt deugd!

Michelle: Ja het voelt heel goed. De mensen zijn zeer vriendelijk. Ik ben nog niet zo veel geweest, maar voelde me al onmiddellijk een deel van het geheel.

Hoe gaat het eraan toe in het vaccinatiecentrum?

Sonja: De sfeer is heel goed, een goede organisatie en samenwerking. De mensen die komen zijn blij dat ze voor hun vaccin mogen komen. Iedereen is ook zeer dankbaar dat je mee komt helpen, dit merken we door een vriendelijke groet bij aankomst en dankjewel bij vertrek.

Michelle: Ja een heel goede sfeer. Ik heb de eerste 2 keren samen met mijn mama gewerkt: ze heeft me 'ingewerkt'. Ook andere collega's zijn ook zeer behulpzaam en vriendelijk. Iedereen werkt hard mee om de organisatie zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Hoe verloopt de samenwerking met de andere partners in het vaccinatiecentrum?

Sonja/Michelle: Je leert heel veel mensen kennen uit de verschillende organisaties uit de privésector, het ziekenhuis, Wit-Gele Kruis, vrijwilligers, huisartsen, apothekers, mensen van de gemeente, ... Er is geen onderscheid. Iedereen werkt mee aan een vlot verloop. Het is fijn om hier deel van uit te maken!

© 2021 Wit-Gele Kruis