bloeddrukmeting bloeddrukmeting

Oproep: patiënten gezocht voor 24-uurs bloeddrukmeting

Limburg

Wit-Gele Kruis Limburg onderzoekt de haalbaarheid van een 24-uurs bloeddrukmeting. Hiervoor zijn we op zoek naar een tiental patiënten die willen deelnemen aan dit proefproject. Ken jij als huisarts patiënten die hierbij baat zouden hebben?

Proefproject

Enkele huisartsen van de Eerstelijnszone ZOLim stelden de vraag of het Wit-Gele Kruis Limburg 24-uurs bloeddrukmetingen bij patiënten kan uitvoeren om vervolgens de resultaten met de betrokken huisarts te delen. 

Het optimaliseren van de samenwerking tussen zorgactoren om de zorg voor de patiënt te verbeteren, is een van de hoofddoelen van Wit-Gele Kruis Limburg. Daarom starten we met een proefproject waarbij we de haalbaarheid en exacte noden vastleggen en bekijken we hoe we dit op een duurzame manier kunnen aanbieden. Op basis van de resultaten beslissen we of we het project verder uitbreiden. Vandaar onze oproep voor 10 patiënten die we includeren in dit project. De selecties van patiënten verlopen volgens aanvraagdatum. De eerste 10 aanvragen worden aangenomen. 

Dit project zal maximum tot december 2022 lopen, afhankelijk van de snelheid van deze 10 aanvragen. Nadien zal dit geëvalueerd worden. Dit proefproject is kosteloos voor de patiënt, na evaluatie bekijken we welke mogelijke kostprijs gevraagd wordt. 

Om praktische redenen wordt het proefproject georganiseerd vanuit de afdeling Riemst-Voeren, maar patiënten uit de volledige regio Zuid-Oost Limburg kunnen deelnemen. Het vroegere LMN Zuid-Oost Limburg, heeft twee geschikte bloeddrukmeters ter beschikking gesteld voor dit proefproject.

Hoe werkt het?

Voor het aanbrengen van de bloeddrukmeter vragen we de patiënt langs te komen op de Wit-Gele Kruis-afdeling van Riemst-Voeren. Het apparaat zal gedurende 24 uur de bloeddruk van de patiënt om het halfuur meten, ‘s nachts is dit om het uur. De patiënt houdt een logboek bij waarin hij zijn bezigheden en bevindingen noteert. Denk hierbij aan het innemen van medicatie, het voelen van hartkloppingen, het maken van een wandeling, enzovoort. 

De dag nadien verwachten we de patiënt terug op de afdeling Riemst-Voeren. De verpleegkundige leest de bloeddrukmeter uit, print de resultaten en geeft deze mee zodat de patiënt zijn resultaten aan de betrokken huisarts kan bezorgen. Via de e-Healthbox mailen we de resultaten door naar de huisarts. 

Interesse?

Ken je een patiënt waarvoor een 24-uurs bloedmeting interessant is? Bel dan zelf of laat de patiënt bellen voor een afspraak naar de afdeling Riemst-Voeren op het nummer 012-45 53 60 op weekdagen tussen 8u00-12u00 en 13u30-17u00.  Wanneer de patiënt zelf belt, geef je best een voorschrift mee, zodat we kunnen verifiëren dat deze aanvraag van jou komt.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Monique Reenaers, domeincoördinator chronische, locomotorische & neurologisch zorg.

Monique Reenaers

Domeincoördinator chronische zorg

0498-58 30 19

monique.reenaers@limburg.wgk.be

 

Terug naar overzicht