zuiddag zuiddag

Scholieren werken één dag bij het Wit-Gele Kruis voor het goede doel

Vlaams-Brabant

Op 20 oktober deed het Wit-Gele Kruis mee met de Zuiddag. Scholieren Nikita en Sarah werkten een dag voor het goede doel in de afdeling Aarschot en Wolvertem. Ze vertellen over hun ervaring.

Nikita (foto bovenaan): “Het was leuk om eens te zien hoe het er aan toe gaat bij het Wit-Gele Kruis. Ik weet nu dat een goede organisatie levensnoodzakelijk is om deze onderneming goed te doen draaien. Er komt veel meer werk bij kijken dan je eerst zou denken. Vandaag heb ik kleine werkjes gedaan zoals het klassement in orde brengen en enkele mapjes met uitleg voor de nieuwe patiënten in elkaar steken. Natuurlijk kon ik vandaag geen grotere werken doen, aangezien ik hier maar voor 1 dag was (wat op zich wel jammer is, aangezien het een leuk systeem lijkt om mee te werken). Mijn algemene indruk is dat het Wit-Gele Kruis een leuke werkomgeving is waar een goede sfeer hangt. Ik ben dus zeker blij dat ik hier eens een dagje achter de schermen kon komen kijken. Het was een zeer leuke en leerrijke ervaring.”

Sarah: “Tijdens de Zuiddag ben ik gaan werken bij het Wit-Gele Kruis in Aarschot. Ik vond dit een leerrijke ervaring. Ik heb veel bijgeleerd over de werking van het Wit-Gele Kruis, zo heb ik de spullen van de verpleegkundige moeten klaarleggen, papieren moeten klasseren … Ik heb ook uitleg gekregen over welke spulletjes de verpleegkundigen gebruiken en waarvoor ze gebruikt worden. De mensen van de administratie en de verpleging waren heel vriendelijk. Ik voelde me direct welkom. Hierdoor kijk ik zeker positief terug naar mijn dag bij het Wit-Gele Kruis.”

Terug naar overzicht