COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Patiënten krijgen online toegang tot hun verpleegdossier

06 april 2018
elektronische identiteitskaart in tablet

Vanaf april hebben patiënten van het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant toegang tot hun persoonlijk elektronisch verpleegdossier via mijnWGK. mijnWGK is een beveiligde website die toegang geeft tot het persoonlijk verpleegdossier dat door de thuisverpleegkundige van het Wit-Gele Kruis wordt bijgehouden. Via die beveiligde website kunnen de arts, de specialist van het ziekenhuis en sinds kort ook de patiënt meekijken in het verpleegdossier, op voorwaarde dat de patiënt zijn geïnformeerde toestemming heeft gegeven.

Wat krijgen patiënten te zien?

Patiënten kunnen o.a. hun bloeddruk, suikerwaarden en contactgegevens raadplegen. Observaties die de verpleegkundigen noteren zijn niet zichtbaar voor de patiënt. Ook de communicatie tussen de huisarts en het Wit-Gele Kruis blijft strikt gescheiden.

 Hoe krijgen patiënten toegang?

Patiënten hebben toegang tot mijnWGK via deze link: www.witgelekruis.be/mijnWGK. Om in te loggen moeten ze:

  • patiënt zijn bij het Wit-Gele Kruis
  • een Belgische eID + pincode hebben
  • geïnformeerde toestemming voor gegevensdeling gegeven hebben
  • Internet Explorer, Chrome of Safari (Mac) gebruiken

Wat is de geïnformeerde toestemming?

Om toegang te krijgen tot het patiëntendossier moet je als patiënt jouw geïnformeerde toestemming geven. Dit is de toestemming die je als patiënt geeft om je gegevens elektronisch te delen tussen de zorgverleners die jou verzorgen. Je verpleegkundige kan die toestemming registreren, maar je kan die toestemming ook zelf activeren of uitschakelen via de website van eHealth: www.patientconsent.be 

 

© 2019 Wit-Gele Kruis