Kwaliteitslabel verpleegkundigen Wit-Gele Kruis Kwaliteitslabel verpleegkundigen Wit-Gele Kruis

Kwaliteitslabel

Elke provincie engageert zich tot het behalen van een accreditatie. Dit is geen medaille, maar een instrument om de werking van onze organisatie door te lichten en te laten evalueren door externe auditoren. We toetsen onze zorg aan internationale kwaliteitsnormen waar patiëntveiligheid voorop staat.

We zijn als organisatie niet verplicht om een accreditatie te behalen. We kiezen voor deze uitdaging omdat de normen een leidraad vormen om tot nog betere zorg van onze patiënten te komen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Si mala non sunt, iacet omnis ratio Peripateticorum. Hic ambiguo ludimur. Quaerimus enim finem bonorum. Vide, quantum, inquam, fallare, Torquate. Occultum facinus esse potuerit, gaudebit; Duo Reges: constructio interrete. Sed ad bona praeterita redeamus. Non laboro, inquit, de nomine.

Hic ambiguo ludimur. Quaerimus enim finem bonorum. Vide, quantum, inquam, fallare, Torquate. Occultum facinus esse potuerit, gaudebit; Duo Reges: constructio interrete. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Si mala non sunt, iacet omnis ratio Peripateticorum. Hic ambiguo ludimur. Quaerimus enim finem bonorum. Vide, quantum, inquam, fallare, Torquate.

Quantum, inquam, fallare, Torquate. Occultum facinus esse potuerit, gaudebit; Duo Reges: constructio interrete. Sed ad bona praeterita redeamus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Si mala non sunt, iacet omnis ratio Peripateticorum. Hic ambiguo ludimur. Quaerimus enim finem bonorum. Vide, quantum, inquam, fallare, Torquate.

Deze informatie is afhankelijk van je locatie

Geef je locatie in zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Let op dat je de locatie van de zorg opgeeft als die niet hetzelfde is als je huidige locatie.

Antwerpen

In 2022 behaalde het Wit-Gele Kruis van Antwerpen voor de tweede keer op rij het gouden kwaliteitslabel van Qualicor Europe. Dit is een accreditatie voor kwaliteitsvolle en veilige zorg. We lieten ons in 2019 en in 2022 vrijwillig accrediteren. Ons kwaliteitslabelgarandeert dat de Wit-Gele Kruispatiënt kan rekenen op een deskundige, kwalitatieve en veilige zorg én dat de organisatiecultuur gericht is op continue verbetering. Na een vierdaagse audit in maart 2022 behaalden we een score van maar liefst 99,5%. We zijn erg trots op dit uitmuntende resultaat!

Warme zorg

De auditoren hebben duidelijk gemerkt dat het Wit-Gele Kruis van Antwerpen de kwaliteitsnormen toepast met een warm hart voor zijn patiënten. Ze loven in hun rapport de uitgebouwde verpleegkundige expertise, de warme cultuur, de doorgroeikansen en de afstemming van de zorg met de patiënten.

Lees de voornaamste bevindingen van het accreditatie-rapport
 

Vier jaar

Het kwaliteitslabel wordt toegekend voor een periode van vier jaar. In 2026 volgt een nieuwe audit voor een verlenging van het label.

Voor meer informatie over onze accreditatie, lees het nieuwsbericht.

Limburg

Qualicor-accreditatie voor Wit-Gele Kruis Limburg 

Qualicor (het vroegere 'NIAZ') kende op 10 januari 2022 het internationale Qualicor-kwaliteitslabel toe aan het Wit-Gele Kruis Limburg.  Hiervoor ondergingen we in november 2021 een doorgedreven audit waarbij de auditoren meer dan 600 criteria onder de loep namen.

Dit kwaliteitslabel garandeert dat de Wit-Gele Kruispatiënt kan rekenen op een deskundige, kwalitatieve en veilige zorg én dat de organisatiecultuur gericht is op continue verbetering. Heel wat ziekenhuizen werden ondertussen Qualicor-geaccrediteerd. Het Wit-Gele Kruis Limburg is de eerste dienst voor thuisverpleging die dit kwaliteitslabel behaalt.

Lees de bevindingen van het accreditatie-rapport

Accreditatie is geen eindpunt

Het kwaliteitslabel wordt toegekend voor een periode van 4 jaar. In november 2025 volgt er een nieuwe audit voor een eventuele verlenging van het label. De voorbije audit is dus een ijkpunt onderweg. Een stuk van de route is afgelegd, hindernissen zijn overwonnen en het traject is uitgestippeld. Samen blijven we verder gaan op het uitgestippelde pad.

West-Vlaanderen

Kwaliteitsvolle zorg zit in ons DNA.

We bieden veilige en kwaliteitsvolle thuisverpleging en baseren ons hiervoor op internationaal erkende kwaliteitsstandaarden.

In 2016 behaalden we een internationaal kwaliteitslabel van Accreditation Canada (AC). We waren ontzettend trots om in 2020 dit label te kunnen vernieuwen. Bovendien behaalden we hiermee als eerste thuiszorgorganisatie wereldwijd van Accreditation Canada (AC) een diamanten kwaliteitslabel voor onze patiëntgerichte zorg.

Kwaliteit moeten we borgen, we kunnen altijd blijven verbeteren.

Daarom zijn we in 2021 ingestapt in het sequentieel accreditatieprogramma van Qualicor Europe. Dit betekent dat we nu elk jaar een externe audit hebben.

Naast een grondige doorlichting van ons beleid gaan auditoren op een waarderende manier in gesprek met collega’s en gaan ze mee op ronde naar patiënten thuis. Via de ‘cross-check’-methode gaan de auditoren hierbij na of hetgeen we zeggen dat we doen, ook effectief gebeurt in de praktijk.

Zo kunnen we aantonen dat onze organisatie bewust en continu inzet op steeds betere kwaliteitsvolle zorg voor onze patiënten. 

Foto accreditatiebewijs Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen slaat de handen in elkaar met Qualicor Europe voor het behalen van het internationale Qmentum-kwaliteitslabel. Dit label garandeert een deskundige, kwalitatieve en veilige zorg én een organisatiecultuur die gericht is op continue verbetering.

Vlaams-Brabant

Qualicor-accreditatie voor Wit-Gele Kruis Vlaams-BrabantQualicor

Qualicor Europe (het vroegere 'NIAZ') kende op 16 juli 2021 het internationale Qualicor-kwaliteitslabel toe aan het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant. De auditoren van Qualicor controleerden in juni 2021 honderden internationale kwaliteitsnormen zoals handhygiëne, medicatiebeleid, communicatie met de patiënten en andere zorgverleners, infectiepreventie, een meldsysteem voor incidenten, de bestuurscultuur en hoe we patiënten betrekken bij de zorg. Om dat te controleren keken de auditoren documenten in, bevroegen ze medewerkers, patiënten en mantelzorgers en gingen ze mee op ronde met verschillende thuisverpleegkundigen.

Dit kwaliteitslabel garandeert dat de Wit-Gele Kruispatiënt kan rekenen op een deskundige, kwalitatieve en veilige zorg én dat de organisatiecultuur gericht is op continue verbetering. Het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant is de eerste dienst voor thuisverpleging in Vlaams-Brabant die dit kwaliteitslabel behaalt.

Warme zorg

Tijdens de audit toonden onze medewerkers hoe we gegroeid zijn en waar we elke dag voor gaan: veilige én kwaliteitsvolle zorg. Ze doen dat met tonnen energie en een warm hart voor de patiënten. En dat is ook de auditoren van Qualicor niet ontgaan. In hun rapport loofden ze de warmte en gedrevenheid waarmee onze zorgverleners de zorg voor hun patiënten opnemen. 

Accreditatie is geen eindpunt

Qualicor kent het kwaliteitslabel toe voor een periode van 4 jaar. Dat wil niet zeggen dat we op onze lauweren rusten. Ook in de toekomst zullen we stappen blijven zetten om de zorg voortdurend te verbeteren. En dat doen we voor onze patiënten en medewerkers, niet voor een kwaliteitslabel op zich.

Wil je graag meer weten over het kwaliteitslabel of heb je suggesties? Contacteer ons via kwaliteit@wgkvlb.be

Andere

Het Wit-Gele Kruis heeft enkel zorgverlenende vestigingen in Vlaanderen. Door in het menu 'Mijn provincie' te veranderen naar bv. Limburg, Antwerpen, ... krijg je meer info over het accreditatietraject van de vestigingen in die regio.