wondzorg wondzorg

Referentiedomein wondzorg: een specialisatie in beweging

Limburg

Welke ondersteuning biedt de referentieverpleegkundige wondzorg?

De referentieverpleegkundige wondzorg ondersteunt de wijkverpleegkundige en de huisarts bij specifieke vragen over wondzorg of nieuwe technieken en kennis.

Zij neemt de zorg niet over - of hoogstens tijdelijk - maar staat de wijkverpleegkundige bij rond:

  • moeilijk helende wonden
  • de nieuwste verbanden
  • nieuwe of geschikte verzorgingsmethoden
  • terugbetalingsmodaliteiten voor de patiënt

Als huisarts kan je steeds beroep doen op de referentieverpleegkundige van de afdeling in jouw buurt. Zij bekijkt graag met jou welke de meest passende wondzorgbehandeling voor de individuele patiënt is en volgt de zorg op zoals jij dit wenst.

Specialisaties in wondzorg

Wondzorg is een uitgebreid en complex domein, waar nieuwe kennis, technieken en inzichten vragen om steeds bij te blijven. Denk bijvoorbeeld aan verzorging en windeltechnieken in het kader van een lymfeproblematiek, behandeling met negatieve druktherapie of het debrideren van wonden.

Daarom specialiseren verschillende referentieverpleegkundigen zich ook nog eens in een subdomein, zoals:

  • brandwondenzorg
  • lymfologie

Investeren in kennis en kwaliteit

Investeren in kwalitatieve zorg betekent investeren in kennisverwerving. Onze referentieverpleegkundigen volgen onder impuls van de domeincoördinator wondzorg, regelmatig interne en externe vormingen en masterclasses. Zo leren zij de meest recente technieken en behandelingen.

Info of vragen?

Heb je vragen of wens je een bespreking van één van je patiënten? Contacteer de afdeling in jouw buurt. Je kan ook terecht bij de domeincoördinator wondzorg:

Kristel Schols

0498-58 33 53

kristel.schols@limburg.wgk.be

 

Terug naar overzicht