Collega's aan het woord

Wie kan het best een job bij het Wit-Gele Kruis beschrijven? Natuurlijk, jouw toekomstige collega's zelf. Daarom geven we een aantal werknemers zelf het woord.

 

Mélanie Vandervoort, verpleegkundige 

Ik ben 23 jaar en heb mijn droomjob al gevonden

Tijdens mijn stage bij het Wit-Gele Kruis kreeg ik de microbe te pakken. Thuisverpleging is een job met enorm veel afwisseling. De eerste dagen werd ik heel goed opgevangen door mijn collega's en meter. De job vraagt veel zelfstandigheid. Gelukkig kan je steeds terecht bij je team of bij een referentieverpleegkundige. Die ondersteuning is fantastisch. Ik kan de job alleen maar aanraden. Mensen helpen en begeleiden, de afwisseling, contacten, de vrijheid en zelfstandigheid zijn helemaal mijn ding. En dat allemaal dichtbij huis!

Seppe De Smet, referentieverpleegkundige 

Onze job zit vol uitdagingen

Ik heb in het ziekenhuis stage gelopen. Toch heb ik gekozen voor de thuiszorg. Ik wou meer in de omgeving van de patiënten werken. De sfeer is vertrouwelijker en je krijgt als verpleegkundige meer een totaalbeeld. Na een intensieve opleiding ben ik referentieverpleegkundige continentiezorg geworden. Ik heb die specialisatie gekozen omdat veel mensen geconfronteerd worden met incontinentie. Veel ouderen denken dat het bij de ouderdom hoort en dat er niets meer aan te doen is. Ik vind het belangrijk dat we adequate zorg kunnen verlenen. Als referentieverpleegkundige ondersteun je collega's, geef je advies aan patiënten en ben je het centrale aanspreekpunt voor het ziekenhuis. Je hebt ook contact met verschillende firma's voor materialen. Zo ben je steeds op de hoogte."

Muriel Martens, verpleegkundige

Ik merk dat we meer zin voor initiatief hebben door de zelfsturing

Ik werk vijftien jaar bij het Wit-Gele Kruis. Sinds de komst van zelfsturing werken we efficiënter dan ooit. De betrokkenheid en inspraak zijn erg motiverend en ik merk aan mezelf en mijn collega's dat we veel meer zin voor initiatief hebben. We signaleren problemen aan elkaar, pakken de zaken aan en komen met oplossingen. Zo spelen we kort op de bal. Wij staan tenslotte dagelijks in het veld en weten dus ook precies wat er tijdens een ronde wel of niet goed loopt.

Sarah Claeys, verpleegkundige

Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life

Ik heb stage gedaan in afdeling Liedekerke. Ondertussen werk ik er als verpleegkundige én volg ik de navorming diabeteseducator. Tijdens mijn opleiding ging mijn voorkeur naar chronische zorg. Daarin is het contact met de patiënt meestal van langere duur. Je hebt meer ruimte om een vertrouwensrelatie op te bouwen met de patiënten. Dit bepaalde mijn keuze om in de thuiszorg aan de slag te gaan.

Pieter-Jan Mathijs, nachtverpleegkundige

Ik werk met wisselende rondes, in tegenstelling tot collega's met vaste rondes

Variatie vind ik belangrijk. Ik heb in een psychiatrische kliniek gewerkt. Dat was boeiend, maar toch niet ideaal voor mij. Je werkt tussen dezelfde vier muren met vaak dezelfde patiënten. Bij het Wit-Gele Kruis werk ik met wisselende rondes omdat ik in het verpleegkundig nachtteam zit. Zo kom ik bij verschillende patiënten over de vloer. Wat mij ook bevalt is de zelfstandigheid. Je rijdt van de ene patiënt naar de andere en je moet je plan kunnen trekken."

© 2015 Wit-Gele Kruis